Beauty / Haar
Haar

DIY: Zo maak je zelf droogshampoo

Droogshampoo kan zomaar je reddende engel zijn. Niet alleen wanneer je haar vet is, maar ook als het volume ver te zoeken is. Wist je dat je droogshampoo ook gemakkelijk zelf kunt maken? Waarom kopen als je het binnen een paar minuten gewoon thuis kunt brouwen? Met een paar simpele ingrediënten is het zo gepiept! En waarschijnlijk heb je dit allemaal gewoon in je keukenkast. Hieronder vind je een overzicht van vijf makkelijke DIY droogshampoos.

Lees ook: 5 kapsels die een regenbui wel overleven

1. Maizena

In principe hoef je voor deze DIY droogshampoo niets te 'maken'. Het enige wat je nodig hebt is een pak maïzena. Strooi een kleine hoeveelheid van de meel over de haarwortels. Borstel het haar vervolgens uit. De maïzena onttrekt vet en vuil uit het haar, wat de lokken verlaat bij het uitborstelen.

2. Zout + maïsmeel 

Mix een eetlepel zout met een half kopje maïsmeel. Mocht je nog een leeg zout-strooiflesje over hebben; doe de mix dan hierin zodat je het makkelijke over je haarwortels kunt strooien. Net als bij de maizena zal het vet en vuil bij uitborstelen van het haar als sneeuw voor de zon verdwijnen!

3. Bakpoeder + gemalen havermout

Mix een kop bakpoeder met een kopje gemalen havermout. Wederom wordt vet en vuil door deze DIY droogshampoo van het haar onttrokken. Bewaar het mengsel in de badkamer in een afsluitbaar potje. Op deze manier kun je er altijd makkelijk bij als je geen zin of tijd hebt om je haren écht te wassen. 

4. Maïsmeel, liswortel en fijngemalen amandelen

Oké, we kunnen ons voorstellen dat liswortelpoeder niet tot de standaard keukenvoorraad behoort. Maar mocht je het héél toevallig wel in huis hebben, dan zou je deze homemade droogshampoo uit kunnen proberen.

Meng een eetlepel maïsmeel met een eetlepel liswortelpoeder en een eetlepel van zeer fijn gemalen amandelen. Voor deze droogshampoo-variant is het belangrijk de haren vooraf goed door te borstelen, en uiteraard ook erna. Dit recept is vooral prettig voor degenen met erg vettig haar.

5. Babypoeder

Hoogstwaarschijnlijk vind je dit niet in de keukenkast, maar gewoon in de badkamer. Waar het ook staat... Babypoeder kan in ieder geval ook prima dienen als droogshampoo. Net als bij de andere varianten besprenkel je wat van de poeder over de haarwortelen. Het vet en vuil borstel je er vervolgens makkelijk uit.

... Nog een kleine tip voor de donkerharige dames onder ons: door wat cacaopoeder toe te voegen een bovenstaande recepten heb je geen last van een witte waas op het haar!

 

Liever gewoon shoppen? Check deze geweldige droogshampoos online:

 

Lees ook: Last van vet haar? Probeer dit shampootrucje eens