Deze oogschaduw kleuren laten je oogkleur knallen

Beauty door Daniëlle

Het is soms een hele zoektocht om de juiste kleur oogschaduw bij jouw oogkleur te vinden. Of je nou felblauwe, grijsgroene of donkerbruine kijkers hebt, het is en blijft altijd een puzzel. Passen blauwe of rode ondertonen beter bij jouw oogkleur? Bespaar jezelf een hoop make-upmissers: dit zijn de oogschaduwkleuren die jouw ogen laten 'poppen'. 

oogschaduw oogkleur

Lees ook: 5 kapsels die een regenbui wel overleven

Oogschaduw voor bruine ogen

Heb je van die mooie bruine kijkers? Dan horen oogschaduwpaletten in het paars, groen of roze in jouw make-uplade te liggen. Daarnaast helpen ook bruine tinten al mee om jouw ogen op te lichten. Werk met contrast en diepte, om jouw donkere ogen mee te laten spreken.

 

Oogschaduw voor blauwe ogen

Net als bij groene ogen laten neutrale tinten zoals perzik, brons, aardetinten en terracotta jouw oogkleur mooi uitkomen. Ook heb je een voordeel dat niet veel mensen hebben: donkere tinten staan jou fantastisch en jij rockt die smokey eye als geen ander. Naast neutrale en donkere tinten, kun je met blauwe en zilvere oogschaduw ook een schitterende look creëren. Leuk voor de aankomende feestdagen.

 

Oogschaduw voor groene ogen

Jouw groene ogen springen er echt uit als je een oogschaduwkleur gebruikt in een aardetint of bruine kleur. Een roze-achtige, bronze kleur helpt ook al veel om de oogkleur er uit te laten komen. Probeer bijvoorbeeld eens een glitter/bronze oogschaduw, je zult gelijk merken dat je oogkleur veel meer opvalt. 

 

Lees ook: Make-up dragen met lenzen: hier moet je op letten