Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De beste plek voor het voerbakje van je kat

Kinderen kun je goede manieren bijbrengen, katten daartegen... die doen gewoon wat je zelf willen. De beestjes hebben zo hun eigen karaktertrekjes en eigenwijs is er een van. Zo kunnen sommige katten heel precies zijn in waar ze willen eten. Genoeg reden voor ons om uit te pluizen waar koning(in) kat het liefst het voerbakje heeft staan.

kat voerbakje

Lees ook: Zo houd je je hond, kat en konijn koel tijdens de hittegolf

Perfecte plek voor kattenvoerbak

Eerlijk is eerlijk. Je kat kan er weinig aan doen dat ze zo eigenzinnig is. Het is nu eenmaal een dier met een instinct. Kattenexpert Nicky Trevorrow legt uit dat katten van overzicht houden. Het is belangrijk dat je huisdier zich veilig voelt tijdens het eten. Daarom adviseert zij om het voerbakje minstens 30 centimeter van de muur te plaatsen. Dan kan je poezenbeest ervoor kiezen om het uitzicht op de ruimte te houden. Zorg ervoor dat het op een rustig plekje staat. Dit kan namelijk stress opleveren en dat ontmoedigt je kat om te eten. Net als mensen wilt een kat niet eten waar hij poept, dus zet de kattenbak niet in de buurt van de voerbak en vice versa. Pal naast de drinkbak dan? Liever ook niet. Katten hebben hun natje en droogje het liefst ver uit elkaar.

Soorten voerbakjes

Ook het voerbakje zelf is belangrijk. Sommige katten vinden het niet fijn als de snorharen de zijkant van het bakje raken. Zorg dus voor een relatief laag bakje of schoteltje. 

Schrokt jouw kat zijn brokjes in één keer naar binnen om vervolgens te kokhalzen en/of spugen? Daar is gelukkig iets aan te doen. Een anti-schrokvoerbak is de oplossing. Er bestaan allerlei voerbakjes die ervoor zorgen dat je poezenbeest langzamer eet. Door de unieke vormen van het bakje moet het dier moeite doen om brokjes eruit te scheppen. En het ziet er te leuk uit, toch?

Catit Senses 2.0 Digger Interactieve Voerbak | €17,95

voerbakje

Catit Senses 2.0 Digger Interactieve Voerbak | €13,95

voerbakje

ProPet - Antischrokbak Hond/Kat | €20,-

voerbakje

Lees ook: Deze kat past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld