De lekkerste limonades maak je deze zomer zelf

Eten door Sandra E

De temperatuur stijgt langzaam weer richting de 25 graden, het zweet begint al in straaltjes langs je rug te glijden en je verliest liters vocht. Je duikt nog net niet met je hoofd de ijskast in voor verkoeling. Je vochtgehalte moet nodig aangevuld worden, maar dat ‘saaie’ water komt je neus ondertussen ook wel uit. Verras daarom jezelf en je vrienden met de lekkerste limonades deze zomer! 

limonade zelf maken

Lees ook: Dieetproof alcoholische drankjes

1. Citroenlimonade

De klassieker: limonade met citroen. Wat heb je nodig voor 2 liter limonade?

·       6 citroenen
·       6 eetlepels honing
·       2 liter ijskoud water
·       Eventueel verse munt

De limonade maak je zo:

Pers de 6 citroenen uit en voeg 6 eetlepels honing toe om het wat zoeter te maken. Dit meng je goed door de 2 liter water. Voor extra variatie kun je verse munt toevoegen. Fleur je waterkan op door wat schijfjes citroen toe te voegen.

2. Aardbeienlimonade

Aardbeien! Wij houden ervan en in de zomer al helemaal. Aardbeien zijn een zomerse vrucht en nog lekkerder om er limonade van te maken. Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte aardbeienlimonade?

·       350 gr aardbeien
·       1 citroen
·       60 ml honing
·       700 ml koud water
·       IJsblokjes

De limonade maak je zo:

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snijd de citroen in partje. Doe het fruit met een flinke scheut water en honing in de blender en mix alles fijn. Serveer de limonade met ijsblokjes. Eventueel kun je nog takjes munt toevoegen.

3. De gezonde ‘van alles erin’ limonade

Dit gezonde drankje is supersnel te maken. In deze versie hebben we gekozen voor frambozen en aardbeien. Je kunt natuurlijk ook andere soorten fruit kiezen. Experimenteer met verschillende soorten fruit en je krijgt elke keer weer een andere soort smaak limonade. Wat heb je nodig?

·       1 komkommer
·       1 citroen
·       Aardbeien
·       700 ml koud water
·       Diepvriesframbozen

De limonade maak je zo:

Snijd de aardbeien in grove stukken, de komkommer in schijfjes en de citroen in plakjes. Voeg dit allemaal toe aan een kan met water. Doe er vervolgens een handjevol diepvriesframbozen bij. De frambozen zullen ervoor zorgen dat het water een mooie rode kleur krijgt. De limonade goed doorroeren en klaar is je ‘van alles erin’ limonade!

Shop de mooiste (limonade)kannen:

Je zelfgemaakte limonade is helemaal af in zo'n stijlvolle limonadekan.

 

Lees ook: Zo houd je je wijn koel zonder te verwateren met ijsklontjes