Beauty / Lichaam
Lichaam

Bultjes op je billen: zo kom je er vanaf

Reageer 0

Opeens voel je ze: allemaal bobbeltjes op je kont. Geen wereldramp, maar leuk is anders in de tijd van shorts, jurkjes en bikini's. Waar komen die 'pukkeltjes' vandaan en hoe laat je ze weer verdwijnen?

bultjes op je billen

Lees ook: Die gekke bultjes op de zijkant van je tong: wat zijn dat?

Bultjes of pukkeltjes?

Zijn het nou pukkeltjes, puisten of bultjes? Vaak worden de drie woorden door elkaar gebruikt, maar dat klopt niet helemaal. De bobbeltjes die je voelt op je billen, zijn simpelweg bultjes: huidirritatie. Billenbultjes heten in de dermatologie folliculitis en komen heel vaak voor. Ze kunnen ontstaan door verschillende factoren.

Zo ontstaan de bultjes

Een van de boosdoeners is te strak zittende kleding. Door het schuren van de kleding tijdens het zitten, fietsen en wandelen kan de huid geïrriteerd raken. Dus wissel je skinny jeans regelmatig af met een losser modelletje. Ook het dragen van vochtige of natte broeken (bijvoorbeeld door zweet) kan voor zogeheten pukkeltjes op je billen zorgen. Ook een lichte allergie voor een bepaald wasmiddel of wasverzachter waarmee je je ondergoed wast, kan de oorzaak zijn.

Bultjes op je billen laten verdwijnen

Omdat de bobbeltjes ook kunnen jeuken en niet glad voelen, hebben veel de neiging om ze open te krabben. Doe dit niet! Net als met acne is het een no go. Je maakt de huid kapot en daardoor kunnen er bacteriën inkomen. Ook het scheren van deze plek is af te raden, de huid raakt hierdoor nog meer geïrriteerd. Gelukkig verdwijnen de bultjes op je billen vaak vanzelf weer. Zorg dat je ademende kleding draagt, ondergoed parfumvrij wast en niet te strakke kleding draagt. Scrub een keer per week. Niet te vaak, want dit verergert de boel juist. Verder zouden de producten Tea Tree Oil en Sudocrem kleine wonderen kunnen verrichten.

Lees ook: Vroege vogel of nachtbraker? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen