Alles wat je moet weten over een refurbished iPhone

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ben je een Apple-fan, maar is je bankrekening geen fan van het prijskaartje? Dan is op jacht gaan naar een refurbished iPhone een goed idee voor jou. Je betaalt niet de hoofdprijs, maar je bent wel verzekerd van een goed werkende smartphone.

Wat is een refurbished iPhone?

Over het concept refurbished iPhone zijn vaak wat onduidelijkheden. Is het nou hetzelfde als een tweedehands telefoon? En wie 'refurbished' deze oude iPhones dan? Wat als-ie binnen een paar maanden kapotgaat? Een refurbished iPhone is inderdaad een tweedehands telefoon, maar er is een heel groot verschil. Een refurbished iPhone is niet alleen gerepareerd, maar bevat vaak ook nieuwe onderdelen, zoals een batterij, microfoon of scherm. De telefoon krijgt ook de nodige updates zodat het mobieltje bijna zo goed als nieuw is. Een refurbished iPhone is daarom wat duurder dan een tweedehandsje via Marktplaats of Facebook, maar wel goedkoper dan een gloednieuwe iPhone.

De voordelen van een refurbished iPhone

  • Goedkoop! Je bespaart gemakkelijk tot honderden euro’s
  • Een refurbished iPhone heeft garantie
  • Je krijgt wettelijke bedenktijd en recht op retour
  • Het is beter voor het milieu, want: geen verspilling

Waar koop je een refurbished iPhone?

Let op: Koop refurbished toestellen niet via particulieren. Bij een erkende (webshop) profiteer je van alle voordelen, namelijk garantie en wettelijke bedenktijd. Let bij het online shoppen erop dat de verkoper het webshop keurmerk heeft. Dan weet je dat je goed zit.

Lees ook: Lidl aanbiedingen: bijzettafel met koelfunctie, sorbet-ijsmachine en loopfiets