Deze kat past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Vrije tijd door Laura

Droom je al tijden van een eigen pluizig poezenbeest in huis? De grote vraag is natuurlijk: welk type hoort bij jou? Net als bij honden, horen bepaalde kattenrassen beter bij het ene baasje dan bij de ander. Keuzestress? Wij zetten op een rijtje wat de purfecte matches zijn per sterrenbeeld.

kat past bij je sterrenbeeld

Ram (21 maart - 19 april)

Een Siamees is de perfecte match voor een Ram. Net als jij is het ras enthousiast, levendig en nieuwsgierig. Het zijn geen katten die uren op schoot zitten, maar ze zijn wel dol op 'praten' met hun baasje. Veel Siamesen kunnen ook apporteren! Hoe leuk is dat?!

kat sterrenbeeld

Stier (20 april - 20 mei)

Stieren hebben een grote en uitgesproken persoonlijkheid, maar daaronder ook een gevoelige kant en een zwak voor schoonheid. Een Ragdoll past hier perfect bij! De katten zijn prachtig en qua persoonlijkheid erg volgzaam. Exact was je nodig hebt bij jouw sterke wil.

kat sterrenbeeld

Lees ook: Dit is de sport die het beste bij jou past volgens je sterrenbeeld

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Jij bent vaak het buitenbeentje van de groep. Daarom past een 'gewone' kat ook helemaal niet bij jou. Je hebt een poezenbeest nodig die net als jij een aparte kant heeft. Bij Tweelingen hoort een kat met heterochromie: twee verschillende kleuren ogen. 

kat sterrenbeeld

Kreeft (21 juni - 22 juli)​

Als Kreeft ben je een echte huismus en heb je een onlofelijke liefde voor je familie. De Maine Coon past hier geweldig bij. De katten zijn indrukwekkend vanwege hun grootte, maar zijn eigenlijk 'schoothondjes'. Ze zijn enorm trouw en dol op hun baasje. 

kat sterrenbeeld

Leeuw (23 juli - 22 augustus)

Jij bent gedurfd, dapper en houdt ervan om in de spotlights te staan. Als Leeuw heb je een kat nodig die er woest uitziet van buiten en van binnen een lieverdje is. En dat is de Cyperse kat. 

kat sterrenbeeld

Maagd (23 augustus - 22 september)

Als iemand die graag het laatste woord wil en niet houdt van rommel en haren in je eten, is een haarloze kat perfect voor jou. Sphynxen zijn wel een aparte verschijning, maar heel lieve beesten. Ze houden enorm veel van aandacht en zoeken altijd de gezelligheid op. 

sphynx

Weegschaal (23 september - 22 oktober)

What's in a name? Jij wilt als weegschaal eerlijk zijn. Je weegt alle opties en maakt dan pas een beslissing. Een zwarte kat met witte 'stropdas' (een zogeheten tuxedo cat) is purfect voor jou. Ze zijn sociaal, elegant en heel intelligent.

kat sterrenbeeld

Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Gepassioneerd en lichtontvlambaar als je bent als Schorpioen, heb je een kat nodig die jou kan kalmeren. Een Blauwe Rus is de chille poes waar je naar zoekt. Ze staan erom bekend dat je figuurtjes in hun unieke vacht kan tekenen. Als je daar niet helemaal zen van wordt...

kat sterrenbeeld

Boogschutter (22 november - 21 december)

Boogschutters zijn enorm sociaal. Je krijgt veel energie uit het ontmoeten van nieuwe mensen en ontdekken van nieuwe plekken. De roodharige kat hoort bij jou. Ze zijn lollig, onafhankelijk en net als jij gek op mensen. 

kat sterrenbeeld

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen ter wereld

Steenbok (22 december - 19 januari)

Als Steenbok ben jij te down to earth om een zwarte kat te vermijden. Bijgeloof is niks voor jou. Jij houdt van van het mysterieuze en dat is precies waarom jij en een zwarte kat een ideale combinatie zijn.

kat sterrenbeeld

Waterman (20 januari - 18 februari)

Een Pers en Waterman zijn een match made in heaven. Allebei zijn jullie knuffelig, maar niet te aanhankelijk. 

kat sterrenbeeld

Vissen (19 februari - 20 maart)

Tot slot de Vissen. Jij hebt een hoog empatisch vermogen, bent extreem trouw en heel creatief. Bij een persoonlijkheid zo intens als de jouwe hoort een Schildpadpoes. Deze rakkers kunnen het ene moment rustig bij je liggen terwijl ze het andere moment door het huis racen.

kat sterrenbeeld

Lees ook: Deze hond past het best bij jou volgens je sterrenbeeld