Babykamer kopen: dit heb je allemaal nodig

Zwanger door Commerciële Redactie Ze.nl

De babykamer inrichten is een heerlijke manier van voorpret als je zwanger bent. Je kunt alvast volop fantaseren hoe het is om je kleintje in zijn wiegje te leggen of de eerste luier te verschonen. Een babykamer heeft meer nodig dan een wiegje en commode. Dankzij dit lijstje weet je precies wat je allemaal moet aanschaffen voor de ideale kamer voor je kleintje.

babykamer petite amelie

Babykamer inrichten: waar moet je op letten?

Iedereen wil een mooie babykamer, maar deze ruimte moet vooral veilig zijn. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Elk meubel dat je in de kamer zet, moet aan de veiligheidseisen voldoen. Het moeten stevige materialen zijn, zonder loszittende en gladde onderdelen. Verder mogen er geen kleine rommeltjes rondslingeren in de kamer of in het wiegje. Als je baby gaat slapen, kun je speelgoed het beste opbergen.

Checklist voor de babykamer

Handig om alles even op een rijtje te hebben! Print het lijstje uit en maak er een checklist van bij het (online) winkelen. Wij geven je alvast de nodige inspiratie. Shopze!

Babywiegje + matras en deken

Een inkoppertje: geen babykamer zonder een babywiegje natuurlijk. Schaf daarnaast ook een matras, matrashoezen en dekens aan.

babykamer kopen

Co-sleeper

Een co-sleeper zet je natuurlijk niet in de babykamer, maar in je eigen slaapkamer. Omdat het wel een must is voor de babyuitzet, zetten we 'm toch in dit lijstje. Veel ouders vinden het heerlijk als hun kindje dichtbij is. Het is dan stukken sneller en makkelijker om je newborn 's nachts te voeden.

babykamer kopen co sleeper

Babybox + boxkleed

Sommigen zetten een babybox in de woonkamer, maar het kan ook in de babykamer. Doordat je 'm in hoogte kan verstellen, heb je er jaren plezier van.

babykamer kopen

Kledingkast

Onmisbaar in een babykamer: een kledingkast voor alle mini-kleertjes van je frummeltje. Deze variant heeft een gesloten en een open gedeelte. Dat laatste is leuk om knuffeltjes en andere accessoires in tentoon te stellen.

babykamer kopen

Commode

Ook een topprioriteit: een goede commode om je kindje op te verschonen. In de lades stop je luiers en doekjes zodat alles bij de hand is.

babykamer

Aankleedkussen

Bovenop een commode hoort een aankleedkussen met opstaande randen zodat je kleintje er niet af kan rollen.

aankleedkussen

Plankjes

Niet een must, maar wel een must have! Deze gezellige plankjes aan de muur geven de babykamer een beetje persoonlijkheid. Zet er leuk speelgoed, knuffels, schilderijtjes of bijvoorbeeld de echofoto op.

babykamer kopen

Nachtlampje

Hoe leuk is deze houten lamp in de vorm van een uiltje? Een nachtlampje brengt gelijk sfeer aan de kamer. En bovendien is het heel nuttig voor nachtelijke voedingssessies.

Knuffels

Geen babykamer is compleet zonder een paar grote, gezellige knuffels.

babykamer kopen

Mobile

Fijn voor je baby'tje om eindeloos naar te turen: een vrolijke mobile boven het wiegje.

babykamer

Petite Amélie

Deze prachtige spullen voor de babykamer komen van het Franse merk Petite Amélie. Bij hun concept store in Bussum en/of webshop kun je terecht voor de mooiste meubels, textielen en accessoires voor de babykamer in Scandinavische stijl. Je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en complete babykamersets kopen. Neem een kijkje op PetiteAmelie.nl.