Seks & relaties
Seks & relaties

Dit wist je nog niet over... piemels!

De tampeloeres, liefdeslans, schwanz, pielemans... hoe je het ook wilt noemen. De helft van de wereldbevolking heeft er een in z'n broek: een piemel. Hoeveel weet jij van het 'gereedschap' van de man? De Vlaamse uroloog Piet Hoebeke weet alles over het mannelijk geslacht. Deze weetjes uit zijn boek 'De penis': wist je vast nog niet...

piemel weetjes

Lees ook: Penisproblemen 101: zo los je ze op

1. De gemiddelde penislengte is... niet zo groot

Als we de films (en Anouk) mogen geloven is groter beter. Een knoepert van 20 centimeter tegenkomen in de onderbroek van je nieuwe vlam is in ieder geval heel onrealistisch. De gemiddelde penis is in slappe toestand namelijk 9,16 centimeter en in erectie 13,2 centimeter. Maar hé, het gaat erom wat je ermee doet... toch?

2. De mensenpenis is groter dan nodig

Vind je 13 centimeter nou echt minuscuul? Het had erger gekund. De mensenpenis is namelijk groter dan nodig (voor bevruchting van een vrouw) Een volwassen gorilla heeft een geslacht van 4 centimeter en een chimpansee van 8 centimeter. 

3. Een erectie heeft een houdbaarheidsdatum

Een penis 'mag' slechts 24 uur stijf zijn, anders gaat-ie kapot. Als een erectie niet vanzelf verdwijnt, moet de man dus aan de bel trekken: rennen naar de huisarts!

4. Een penis kan groeien...

... als de man afvalt! Als hij 10 kilogram gewicht kwijtraakt kan er een centimeter piemel bijkomen. Deze centimeter was er natuurlijk altijd al, maar door minder vet rondom de schaamstreek is-ie nu zichtbaar (en voelbaar!).

6. De verhouding tussen wijsvinger en -vinger kan penislengte verklappen

Als de ringvinger van een man langer is dan zijn wijsvinger, is het mogelijk dat hij relatief groot geschapen is. Wie een lange ringvinger heeft, heeft meer testosteron en wie meer testosteron heeft... juist. 

7. Langer is beter

Vanuit een voortplantingsperspectief is een lange penis beter dan een korte. Hoe dichter de penis bij de baarmoeder op het moment van zaadlozing, hoe groter de kans op een bevruchting. Een zekerheid is het natuurlijk niet. Voor het genot is dikker juist beter: het gevoeligste gedeelte van de vagina zit aan het begin. 

8. Overgewicht, roken en diabetes verhogen de kans op impotentie

Deze drie gezondheidsproblemen hebben negatieve invloed op het hele lijf: ook de piemel krijgt het moeilijk.

9. Penislengte is erfelijk

Is je vriend klein of juist groot geschapen? Grote kans dat hetzelfde geldt voor zijn vader. (Sorry voor dat visuele beeld!) 

10. De testosteronspiegel is 's ochtends het hoogst

Hierdoor maken de teelballen 's morgens de meeste zaadcellen. Over een productieve ochtend gesproken...

11. Gezonde mannen krijgen 6 à 8 erecties per nacht

Nee, deze nachtelijke erecties zijn niet (altijd) te danken aan een seksdroom. De penis reageert op het geschuur tegen een pyjama, het beddengoed of een bedpartner. En ja, soms is het wel een opwindende droom.

12. De geur van sperma vind je ook terug in de natuur

De lucht van kastanjebloesem of Chinese sierpeer zou lijken het goedje van de man.

13. Een vegetarisch dieet is beter voor de piemel

Een penis gedijt het beste bij een voedingspatroon zonder vlees. Wie had dat gedacht! Wil hij toch vlees eten? Dan zijn kip en kalkoen de beste keuze, vanwege L-arginine. Dit aminozuur zou voor betere erecties zorgen.

14. Elke dag klaarkomen is gezond!

Mannen die maandelijks meer dan 21 keer klaarkomen tussen hun 20e en 40e jaar, hebben 20 procent minder kans op prostaatkanker. 

 

Meer weten over le penis? Lees dan het boek De penis: weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik door Piet Hoebeke.

de penis boek

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende seks issues tussen mannen en vrouwen