VIDEO: Waarom je NOOIT je rauwe kip af moet spoelen met water

Eten door Redactie Ze.nl

Je hebt een lekker kippetje in huis gehaald, je haalt ‘m uit de verpakking en voordat je er kruiden overheen gooit en in de pan mietert, slinger je ‘m nog even onder de kraan. Om alle bacteriën weg te wassen. Toch? Nee! Je rauwe kip afspoelen onder de kraan blijkt een heel slecht idee te zijn. 

Rauwe kip afspoelen

Wat gebeurt er namelijk als je rauwe kip afspoelt onder de kraan? Dan verspreid je de beruchte bacteriën die je nu juist zo graag weg wilde hebben. Niet alleen op je eigen handen, maar ook in de gootsteen en over je aanrecht. 

De enige manier om deze gevaarlijke bacteriën (salmonella!) weg te krijgen is door je kippetje goed te garen. Twijfel je? Snij de kip dan open: als deze mooi egaal wit is van binnen, dan is ‘ie goed. Controleer je het liever aan de hand van een kookthermometer? Hanteer dan een kerntemperatuur van 75 graden. Verder is het belangrijk dat je je handen goed wast na het bereiden van de kip en ook je aanrecht met een antibacterieel schoonmaakmiddel afneemt.