22 weken zwanger: je baby krijgt gezichtshaar

Zwanger door Redactie Ze.nl

Voordat je schrikt van de kop: no worries, je kleine baby krijgt met 22 zwangerschap niet ineens een flinke snor of iets dergelijks. Hoe dat wel precies zit, lees je hieronder. Elke week van je zwangerschap lees je weer iets nieuws en jij volgt dit allemaal op de voet. Misschien ben je stiekem ook al aan het aftellen?

Langs de meetlat: 28 cm.
Op de weegschaal: 460 gr

22 weken zwanger

22 weken zwanger: wimpertjes en wenkies

Er is een eerste keer voor alles voor jouw kleine baby, en deze week is het de beurt aan zijn haartjes! Deze beginnen ongeveer in week 22 voor het eerst te groeien. Denk aan heel kleine wimpertjes en de eerste haartjes van z’n wenkbrauwtjes. Als het goed is had je baby trouwens al een laagje donshaar, maar dit zal als het goed is weer verdwijnen voordat de baby geboren wordt. De donshaartjes beschermen je baby en houden ‘m warm. Deze taak wordt op den duur overgenomen door een voldoende laagje vet. Premature baby’s kunnen echter soms nog wel dit laagje donshaar hebben.

22 weken zwanger: boem boem, boem boem

De oren van jouw kleine gaan steeds beter werken, dit betekent dat hij nu ook jouw hartje hoort kloppen. Vaak wordt beweerd dat baby’s door dit constante geluid van jouw organen ook na de geboorte rustig worden van een ‘ruis’. Denk aan: een droger die aan staat of een afwasmachine die z’n werk doet. Doordat jouw baby nog steeds gestaag doorgroeit, kun jij misschien wat last krijgen van maagzuur. Geen fijn zwangerschapskwaaltje, maar gelukkig kun je er in je dieet op letten zodat je er zo min mogelijk last van hebt.

Ga snel naar de volgende: 23 weken zwanger