Dit is wat vrouwen opvallend vaak na hun bevalling doen

Zwanger door Ze.nl

Een bevalling is nou niet bepaald wat je noemt… relaxen. Maar wat doe je als eerste na al die uren van weeën, puffen, persen en pijn? Daar heeft een Britse cosmeticawebshop onderzoek naar gedaan. En de uitkomsten zullen je… verbazen. 

Make-up

Want wie denkt dat je na de bevalling niet veel meer kunt dan uitpuffen, heeft het mis. Uit het onderzoek, dat onder 2000 vrouwen is gehouden die zojuist een bevalling achter de rug hadden, blijkt dat ze bijna allemaal binnen 2,5 uur na de bevalling hun make-up bijwerken! Dit doet het grootste deel (31%) om er goed uit te zien op foto’s, 26% wil een fris snoetje voor de visite komt en 22% poedert z’n toet bij om er minder ziek of moe uit te zien. 

Social media

Say what?! Er schuilt dus wel degelijk een Kate Middleton in all of us: want velen gaven ook aan dat ze een zekere druk voelden om er weer goed uit te zien na de bevalling. Dit zou komen door social media, maar ook zeker door ouders en vrienden. Dat social media sowieso een belangrijke rol speelt in ons leven, blijkt wel uit het feit dat de babygeboorte gemiddeld drie uur na de bevalling wordt aangekondigd op het internet. Tja, stel je toch eens voor dat je er even mee zou wachten...

Voor de bevalling

Ook voor de bevalling moeten we er zeker van zijn dat we er tip top uitzien: 65% gaat nog langs de schoonheidsspecialiste voor een wax, 57% laat haar nagels doen, 43% een pedicure en 32% hopt nog last-minute langs de kapper. Oke oke, dit onderzoek is natuurlijk wel gehouden in Engeland, maar zijn we hier ook niet een klein beetje ijdel?

Lees ook: Niet weten dat je zwanger bent: dat kan - en wel zo