Science says: Sperma doorslikken helpt tegen miskraam

Zwanger door Roos

Goed nieuws voor mannen! Het is wetenschappelijk bewezen dat het doorslikken van sperma helpt tegen een miskraam bij zwangere vrouwen. Blijkbaar bevat mannelijk zaad stoffen die het afstoten van een bevruchte eicel kan voorkomen. Ja, je leest het goed.

Miskraam

Hoewel er op social media volop grappen gemaakt worden over dit ‘belangrijkste onderzoek ooit’, gaat het wel degelijk om een serieus wetenschappelijk onderzoek. Daarin wordt beweerd dat het doorslikken van sperma voor zwangere vrouwen ‘een soort inenting is tegen de afstoting van de vrucht’.

"Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af. Het spijsverteringskanaal moet immers ook wijs worden uit allerlei antigenen uit voedsel," zegt Tess Meuleman van het Haga Ziekenhuis in Den Haag in de Volkskrant. Zij is ook de eerste auteur van het onderzoek.

Zwangerschapsvergiftiging

Naast dit onderzoek zijn er andere onderzoeken die concluderen dat doorslikken van sperma tot minder zwangerschapsvergiftiging kan leiden. Uit een groep van vrouwen die twee miskramen hadden gehad, bleek van hen maar een kwart zaad door te slikken. Bij de groep zonder miskramen slikte de helft sperma door. 

Nou, zwangere vrouwen: jullie weten wat jullie te doen staat! Toch waarschuwt Tess Meuleman wel dat sperma geen wondermiddeltje is. Vrouwen moeten na een miskraam niet denken dat er te weinig orale seks is geweest, want er zijn natuurlijk meer oorzaken voor een miskraam.

Lees ook: Korte meisjesnamen 2019 waar je meteen verliefd op wordt

Bron: Volkskrant, Parool; beeld: iStock