Mama / Zwanger
Zwanger

Korte meisjesnamen 2019 waar je meteen verliefd op wordt

Yes, je heb een zwangerschapstest gedaan en je bent zwanger! Wanneer je er na een aantal weken achter komt dat het een meisje is, staat je een van de leukste en tegelijkertijd moeilijkste dingen van je zwangerschap te wachten: het bedenken van een naam voor jouw kleintje. Dat valt soms nog niet mee, want de naam die jij bedenkt draagt je dochter levenslang met zich mee. No pressure verder… Zijn jij en je partner het erover eens dat jullie een korte naam leuk vinden? Dan heb je misschien wat aan deze suggesties korte meisjesnamen waar wij meteen verliefd op werden.

korte meisjesnamen

Nederlandse korte meisjesnamen

Ze klinken Hollands en kort, heel kort. Toch zijn deze Hollandse korte meisjesnamen verre van oubollig. Het is anno 2019 namelijk een van de babynamen trends om jouw kleintje een oud-Hollandse babynaam te geven. Ze zijn kort, stoer, makkelijk uit te spreken en soms ook traditioneel. Of het nu om korte meisjesnamen of korte stoere jongensnamen gaat, het is altijd slim om even te kijken hoe de voornaam bij de achternaam past. En hoe het klinkt in combinatie met een oudere broer of zus. Van Aaf tot Veer en Bo tot Suus, dit zijn onze favoriete Nederlandse korte meisjesnamen waar je geheid opslag verliefd op wordt. 

Aaf

Ann

Babs

Bo

Dee

Do

Eef

Fee

Fem

Fen

Fien

Fleur

Flo

Jans

Jet

Jil

Jin

Jip

Jo

Juul

Lien

Lies

Lot

Luus

Kaat

Kees

Keet

Kris

Leen

Lien

Lies

Lis

Loe

Loes

Lot

Lou

Mar

Maud

Mees

Meis

Mel

Mies

Miek

Mijs

Mint

Moon

Mus

Neel

Nel

Noor

Pien

Pip

Pleun

Roos

Saar

Sam

Sem

Sjors

Suus

Ted

Toos

Veer

Wies

Wiep

Zus

Lees ook: Swipen maar! Er is nu Tinder voor Nederlandse babynamen

Overige korte meisjesnamen

Denk je bij korte meisjesnamen direct aan oerhollands? Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, want ook over de grens zijn oneindig veel korte meisjesnamen op te noemen. Het voordeel aan een Engelse naam is dat je kind een naam heeft die gemakkelijk in het buitenland te gebruiken en uit te spreken is. Het hangt er natuurlijk maar net vanaf hoe belangrijk je partner en jij dit vinden. Van Ali tot Zoe en Amy tot Viv, dit zijn de Engelse korte meisjesnamen waar wij opslag verliefd op waren. 

Ali

Amy

Ann

Ada

Ava

Blake

Blu

Ella

Eve

Faith

Ivy

Jill

Joy

Pia

Puck

Kit

Lily

Liv

Liz

Lou

Lux

Luz

Lynn

Max

May

Mia

Mila

Rain

Ray

Sia

Sky

Viv

Zoe

En, welke van deze korte meisjesnamen is jouw favoriet?

Lees ook: Bevallen in bad: alle voordelen en nadelen

Beeld: iStock