Huishoudelijke klusjes waar een nieuwe mama (of papa) geen tijd meer voor heeft

Kinderen door Redactie Ze.nl

No sh*t, Sherlock: we kunnen wel wat leukere dingen bedenken om te doen dan het huishouden. Zeker nu je net mama bent geworden, heb je wel wat andere dingen aan je hoofd dan huishoudelijke klusjes. Papa’s, lezen we even mee? Want hieronder sommen we de huishoudelijke klusjes op waar een kersverse mama dus echt geen zin meer in heeft. 

Huishoudelijke klusjes

Ramen zemen

Is het echt zo mistig buiten? Nee hoor, het is een stralende dag, maar je ramen zijn zo smerig dat je er amper iets van mee krijgt. Tja, voor ramen zemen heb je nu echt even geen tijd. Sta je eenmaal boven op die ladder, begint die kleine weer te krijsen. 

Het gras maaien

No way dat jij je baby alleen laat om het gras te maaien. Met dat herrie-ding aan kun je jouw kleintje niet eens meer horen! Wellicht kunnen we opa daar een keer voor strikken op een zonnige zaterdag. Zorg jij wel voor een verse bak koffie, dat gaat nog nét.

Strijken

Jij bent allang blij als jij je kind fatsoenlijk aangekleed krijgt in de ochtend, dus maak je het voor jezelf echt niet te moeilijk. Kleding dat gestreken moet worden hangt inmiddels achterin je kast. Overhemden, bloesjes, nette pantalons: wat zijn dat ook alweer? Lang leve je spijkerbroek en een makkelijke top! Tipje: kun je niet om nette kantoorkleding heen? Strijkvrije overhemden zijn een ding! Hal-le-lu-ja!

De auto uitzuigen

Je ziet dat de kruimels op de achterbank zich weelderig opstapelen, maar je kan een stofzuiger pakken en de boel eens goed uitzuigen niet als prioriteit zien. 

Fotoalbum maken

Wat máák je veel kiekjes van je kleintje: je telefoon staat er vol mee. Toch blijft dat album vooralsnog gewoon op je telefoon staan. En hoe langer je wacht met een fotoalbum maken, hoe groter de klus wordt. Misschien ooit als ze naar school gaan?! 

De oven, koelkast en vriezer schoonmaken

Hier nam je nog weleens een uurtje de tijd voor, maar sinds je mama bent van een baby zou je niet weten waar je de tijd vandaan moet toveren om je keuken weer eens spic en span te krijgen.