Zo verwarm je je huis op een duurzame manier

In zo'n koudbloedig land als Nederland kunnen we absoluut niet zonder: verwarming. We zijn zo gewend om de thermostaat te draaien naar 20+ graden, maar dat gaat binnenkort veranderen. Niet volgende maand of volgend jaar, maar sneller dan je denkt. In 2050 moet Nederland (inclusief jij) aardgas vrij zijn. Het is dus goed om je te verdiepen in een alternatief.

nefit cv

Lees ook: Mirte (46) heeft een dissociatieve identiteitsstoornis: ‘Ik heb 22 persoonlijkheden’

Opwarming van de aarde

Na 50 jaar zeggen we bye bye tegen aardgas en de cv-ketel. Vanaf 2050 moet Nederland helemaal aardgas vrij zijn. Stapje voor stapje zullen gemeentes van het aardgas afstappen. Het lijkt nog heel ver weg, maar gezien ruim 7 miljoen huishoudens moeten overstappen - jij en jouw familie of huisgenoten dus ook - is het slim om je van te voren goed te verdiepen in de alternatieven. Een van die mogelijkheden is de warmtepomp.

Warmtepomp: duurzaam verwarmen

Naast de klassieke stadsverwarming en biogas is de waterpomp een minder bekend alternatief. Een waterpomp is een heel duurzame manier om je huis te verwarmen, helemaal van deze tijd (en de toekomst) dus! Deze technologie haalt warmte uit natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of restwarmte, zoals de ventilatielucht. Het bespaart maar liefst tot 40 procent op fossiele energie (aardgas).

Dat klinkt allemaal ingewikkeld, maar het valt reuze mee. De Nefit Enviline warmtepomp zorgt voor verwarming, warm water én verkoeling. Het is volledig elektrisch, waardoor een grondbron en gasaansluiting niet nodig is. Een combinatie met een HR-ketel is wel mogelijk. Heb je zonnepanelen? Dan bof je ook, want de warmtepomp kun je gemakkelijk koppelen met de Nefit Zonne-energie. Op deze manier wordt de groene stroom uit de zonnepanelen gebruikt om de warmtepomp optimaal te laten werken.

'En hoe ga ik koken dan?', horen we je denken. De toekomst is elektrisch koken. Met inductieplaten dus. Het zal even wennen worden, maar koken wordt veiliger, sneller, energiezuiniger en het schoonmaken wordt een eitje.

Voordelen van warmtepomp op een rij

- Duurzaam: schone energie uit buitenlucht of ventilatielucht
- Geen grondbron of dure voorzieningen nodig
- Perfect te combineren met Nefit Zonne-energie
- Comfortabel en onderhoudsarm

Wil je meer weten over warmtepompen van Nefit? Check de informatiepagina's via welkombijnefit.nl. Bovendien kun je 150 euro cashback op je warmtepomp krijgen!

Lees ook: Ontslag nemen? Zo maak je je werk weer leuk