Jij vegetariër en je partner carnivoor? 5 gerechten die jullie allebei lekker vinden

Eten door Laura

"Wat eten we vandaag?" Het is een vraag die bij veel koppels tot grote frustatie leidt. Vooral als de ene vegetariër (of flexitariër) is en de ander vlees eet. De rest van je leven twee verschillende gerechten maken? Niet alleen extra werk, maar echt gezellig is het ook niet. We kennen de struggle en dus bij deze 5 vegetarische gerechten die ook in de smaak vallen bij een vleeseter.

Shakshuka

Met dit Israëlische recept kun je eindeloos variëren. De basis bestaat uit tomatenpuree, eieren en de juiste kruiden. Daarnaast kun je naar eigen smaak ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld vegetarische gehaktballetjes, spinazie, paprika, erwten en aardappelen. En het mooiste: dit gerecht is voor ontbijt, lunch of avondeten. 

Bekijk het recept hier.

Chili Sin Carne

Chili Sin Carne = chili zonder vlees. Doordat het gerecht zo goedgevuld is, zal de niet-vegetariër zijn stukje kip of gehakt helemaal niet missen. En de bonen zorgen wel voor het volle, verzadigde gevoel dat vlees ook geeft.

Bekijk het recept op hier

vegetarische recepten voor vleeseters

Bloemkool curry met kikkererwten

Dol op Aziatisch? Dan moeten jullie deze curry eens proberen! Niet alleen rijkelijk gevuld, maar ook nog gezonder dan anders dankzij bloemkool als rijstvervanger.

Bekijk het recept hier.

vegetarische recepten voor vleeseters

Vegetarische taco’s met crunchy tofu

De Mexicaanse keuken is altijd een succes. Bij deze vegetarische taco's met knapperige stukjes tofu zal je wederhelft zijn of haar stukjes kip echt niet missen.

Bekijk het recept hier.

Vegetarische goulash

Steek de Hongaarse stoofschotel in een ander jasje door vlees te vervangen voor zoete aardappelen. Met de traditionele kruiden blijft het toch een échte goulash.

Bekijk het recept hier.

De beelden in dit artikel horen niet bij de recepten en zijn ter illustratie.

Lees ook: Cravings: hoe komt het dat je meer (en vettiger) eet als je moe bent?