Dit zijn de mooiste vakantiebestemmingen voor 2019

Reizen door Roos

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe reisplannen! Waar gaat de reis dit jaar heen? Bali, Australië of toch good old Zuid-Frankrijk? Niet als het aan Airbnb en Skyscanner ligt. Déze tien droombestemmingen mag je volgens hun namelijk echt niet overslaan in 2019.

 

Lees ook: Nooit meer teveel betalen voor je vliegticket doe je zo

1. Guatemala

Het is een van de authentiekste landen in Midden-Amerika en met de burgeroorlog in buurland Nicaragua wordt Guatemala een steeds populairdere vakantiebestemming. Hier geen gebrek aan mooie koloniale steden, sfeervolle backpackersdorpjes en indrukwekkende natuurparken. Ook kun je er een aantal bijzondere Maya-tempels bezoeken, daarom staat Guatemala bovenaan ons lijstje van mooiste vakantiebestemmingen 2019.

Boek hier je vakantie naar Guatemala.

2. Seychellen

Sey-watte? De eilandengroep voor de oostkust van Afrika is niet iedereen bekend en staat vooral bekend om de schitterende stranden, maar ook om het flinke prijskaartje dat daaraan hangt. Toch is dat niet helemaal waar, want de eilandengroep leent zich ook prima voor een vakantiebestemming met een kleiner budget. Met een beetje speurwerk vind je een ticket voor een mooi prijsje en ook activiteiten zijn redelijk budget proof. Op het strand liggen kost immers niets en met de fiets kun je eenvoudig de afgelegen paradijsjes bereiken, waar je ook reuzenschildpadden in het wild kunt spotten. 

Boek hier je vakantie naar Seychellen.

3. Cancún, Mexico

Zeg je hagelwitte stranden en azuurblauw water? Dan zeg je Cancún, de hoofstad van het schiereiland Yucatan in Mexico. Niet alleen vlieg je er direct op vanaf Amsterdam, ook kun je er dagen achter elkaar luieren op parelwitte stranden en snorkelen met reusachtige zeeschildpadden. De ideale vakantiebestemming om uit te rusten dus. Verder zijn er genoeg leuke dingen te doen zoals de Mayaruïnes van Tulum en Chichen Itza bezoeken. Of ga zwemmen in een cenote en plan stedentrips naar de mooiste koloniale steden van het land. 

Boek hier je vakantie naar Mexico.

4. Bakoe, Azerbeidzjan

Een stedentrip naar Bakoe, waarom niet? Zeker wanneer je op zoek bent naar een originele vakantiebestemming, is Bakoe ideaal. Je zal het niet verwachten, maar de Kausakus wordt als vakantiebestemming steeds populairder. Tijdens een stedentrip in Bakoe zul je je in ieder geval vergapen aan de spectaculaire architectuur, waaronder de Flame Towers, de Maagdentoren en het Paleis van de Shirvanshah.

Boek hier je vakantie naar Bakoe, Azerbeidzjan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tag us #Bakuaz or send photos Direct! #Azerbaijan #Baku #Азербайджан #Баку

A post shared by Baku Azerbaijan (@baku.az) on

5. Belgrado, Servië

Ben je op zoek naar een originele stedentrip binnen Europa? Dan moet je Belgrado zeker op je lijstje zetten. De Servische hoofdstad is namelijk minstens zo hip als Berlijn, maar dan een stuk minder gepolijst. Tijdens een stadswandeling zie je de littekens uit de oorlog nog, maar Belgrado kent ook genoeg lieflijke plekjes. Het nachtleven van Belgrado is berucht dus daar kun je tot de vroege ochtend los.

Boek hier je vakantie naar Belgrado, Servië.

6. Kaikoura, Nieuw-Zeeland

Ben je gek op de onderwaterwereld? Dan is dit echt de vakantiebestemming voor jou. Kaikoura staat vooral bekend vanwege het spotten van wilde dieren. Zo vind je hier walvissen, dolfijnen, zeehonden  pinguïns, stormvogels en verschillende soorten albatrossen. Als met dolfijnen zwemmen of walvissen wil spotten bovenaan je lijstje staat is dit echt the place to be! 

Boek hier je vakantie naar Kaikoura.

7. Puebla, Mexico

De stad Puebla is de afgelopen jaren uitgegroeid van een traditionele, koloniale stad naar een bruisende plek van creativiteit, culturele voorzieningen en hippe cafés. Toch heeft de stad, ondanks haar 1.5 miljoen inwoners, de charmes van een pittoresk plaatsje weten te behouden. Puebla is de ideale vakantiebestemming waarbij je een goede mix van mooie historische gebouwen en moderne, creatieve invloeden vindt.

Boek hier je vakantie naar Puebla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Escapa

A post shared by Carolina Verwandlung (@carolinaverwandlung) on

8. Mozambique, Afrika

In Mozambique voel je je een echte ontdekkingsreiziger terwijl je Afrika’s best bewaarde geheim verkent. Zodra de zon zijn gezicht laat zien komt het wereldberoemde Kruger National Park tot leven. Brullende leeuwen en springende impala’s luiden de ochtend in. Slenter langs de kleurrijke markten van hoofdstad Maputo of zet de duikbril op en spring in het aquarium van de Bazaruto Archipel.

Boek hier je vakantie naar Mozambique.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Living that beach life. 🏝 #mozambique #bluelagoon #bluebeach #vitaminsea🌊 #magicalmozambiquetours

A post shared by Magical Mozambique Tours (@magicalmozambique) on

9. Frans-Polynesië

Je moet er dan wel even voor vliegen, maar eenmaal aangekomen in Frans-Polynesië is de lange reis zo vergeten. Vakantiebestemmingen als Tahiti en Bora Bora roepen ongetwijfeld associaties op aan het paradijs. De eilanden worden omringd door een glasheldere zee vol tropische vissen en kleurrijk koraal, en met een snorkel kun je hele dagen zoet zijn met het verkennen van de zeebodem.

Boek hier je vakantie naar Frans-Polynesië.

10. Colombia

Drugsbazen en rebellenbeweging FARC domineerden jarenlang de headlines in Colombia, maar het land heeft zich de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld tot een van de populairste vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika. Met name onder backpackers is het aantrekkelijk om te gaan rondreizen door het land van Pablo Escobar. Waarom precies? Colombia is relatief goedkoop en er valt ontzettend veel te zien en te doen. Van mooie stranden tot bruisende steden en dichte regenwouden tot oude ruïnes die alleen zijn te bereiken na een dagenlang tocht door de jungle. Spannend!

Boek hier je vakantie naar Colombia.

Lees ook: 6 x de meest bizarre vertragingsverhalen 

Bron: Airbnb, Skyscanner