Lifestyle / Reizen
Reizen

6 x de meest bizarre vertragingsverhalen van deze zomer

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk, maar een vertraagde vlucht kan flink wat roet in het eten gooien. De reden maakt niet eens uit, want je wilt gewoon op vakantie, naar huis of op tijd zijn voor die belangrijke afspraak. Toch het soms best hilarisch zijn om de reden achter een vertraagd vliegtuig te weten, zoals deze bizarre vertragingsverhalen die claimbureau vlucht-vertraagd.nl deze de zomer binnenkreeg.

1. Piloot gebeten door monstervis

Een piloot wilde nog even zwemmen, maar had dat beter niet kunnen doen; hij wordt gebeten door een enorme vis en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Er moet een andere piloot worden ingevlogen en de vlucht is 14 uur vertraagd. Compensatie: €600 per passagier.

2. Als de kat van huis is...

...Dansen de muizen in het vliegtuig. Huh?! Jazeker, een toestel van Finnair zat zo vol met knaagdieren dat het 24 uur in quarantaine moest om weer helemaal muisvrij te worden. De maatschappij voelde zich niet verantwoordelijk, de rechter oordeelde anders. Compensatie: €600 per passagier.

3. Bruidsmeisjes missen de bruiloft

Door een vertraging van 6,5 uur komen alle vier de bruidsmeisjes te laat op de bruiloft van hun beste vriendin waarvoor ze speciaal extra vroeg het vliegtuig naar Spanje hadden gepakt. De luchtvaartmaatschappij probeerde het gemis van deze belangrijke dag goed te maken met een bon van 10 euro om iets te gaan eten op de luchthaven, hier hebben de dames vriendelijk voor bedankt, en terecht. Compensatie: €400 per passagier.

4. Passagier bijt stewardess

Een passagier is zo bang om te vliegen, dat hij vlak voor vertrek besluit uit te stappen. In zijn angst bijt hij de stewardess die hem wil tegenhouden. Door de commotie kan het toestel niet vertrekken, bereikt de piloot zijn maximale vlieguren en moet een collega worden opgetrommeld. De vlucht is daardoor 5 uur vertraagd. Compensatie: buitengewone omstandigheden, geen compensatie.

5. BMX-pro mist WK

Tijdens het opstijgen horen passagiers, waaronder een BMX-pro onderweg naar het Wereld Kampioenschap in Baku, een harde knal. Een van de motoren is uitgevallen en het toestel moet omkeren. Na 6 uur wordt de vlucht uitgevoerd met een ander toestel, de bagage met de BMX komt helaas niet mee. Compensatie: €600 per passagier.

6. Sollicitant mist sollicitatiegesprek

Door een vertraging van 4 uur loopt de planning van een sollicitant volledig in de soep. Ze mist haar transfer én het sollicitatiegesprek. Compensatie: €250 per passagier.

Lees ook: Zo slecht is het eigenlijk voor het milieu om te vliegen