Beauty / Lichaam
Lichaam

Kerstkilo's kwijtraken? Zoveel minuten moet je elke dag wandelen om af te vallen

De feestdagen zijn voorbij, de kerstdiners zijn opgesmuld en de onvermijdelijke kerstkilo's zitten weer aan. En die wil je natuurlijk kwijt! Kun je uren gaan zwoegen in de sportschool, maar wist je dat je van een stevige wandeling ook gewoon afvalt? En hoewel tien minuutjes per dag misschien niet voldoende is om die kilo's aan te pakken, hoef je gelukkig ook geen avondvierdaagse te lopen. Hoelang je dan wel moet wandelen? Lees snel verder.

30 minuten

Wandelen in plaats van sporten? Dikke prima. En hoelang die wandeling dan moet duren? Ongeveer een half uur. Goed te doen, toch? Het is al een goed streven om een paar keer per week aan de wandel te gaan, maar elke dag geeft het beste resultaat. Kleine kanttekening: voeding is natuurlijk ook van belang als je op de lijn let. Het is logisch dat een Big Mac na je avondwandeling weinig uithaalt...

Intensiteit

Ben je er dan met 30 minuten wandelen? Niet helemaal, want de intensiteit van je wandeling speelt ook een rol. Het beste is om elke 30 seconden tot een minuut van tempo te veranderen. Probeer bijvoorbeeld 30 seconden rustig wandelen waarbij je makkelijk een gesprek zou kunnen voeren af te wisselen met snelwandelen waarbij je hartslag verhoogt en je ademhaling versnelt.

Afwisseling

Nog een tip is om je niet elke dag aan hetzelfde schema te houden. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag wisselen van doel, bijvoorbeeld maandag de heuvel op, dinsdag snelwandelen et cetera. Ook hoef je niet elke dag aan de wandel; je kunt het wandelen ook afwisselen met andere sporten zoals zwemmen, joggen of dansen. Zo blijft het ook een beetje afwisselend en hou je het langer vol.

Succes!

Lees ook: Dit is waarom je met koud weer meer zin hebt in alcohol

Beeld: iStock