Brooke (26) is sugarbaby en legt uit hoe ze te werk gaat

Liefde door Redactie Ze.nl

Je hebt er misschien weleens over gehoord: sugarbaby’s, oftewel - dames die zich flink laten pamperen door rijke mannen met geld in ruil voor hun gezelschap. De dames zijn de sugarbaby’s, de mannen zijn de sugardaddy’s. Hun cadeautjes kunnen variëren van geldbedragen tot aan de nieuwste iPhones, tripjes naar het buitenland of dure designerkleding. Brooke West, een 26-jarige stripper uit Nieuw-Zeeland, is zo’n sugababy. “Mijn werk kun je geen prostitutie noemen, dat is iets heel anders.”

Geen prostitutie

Brooke vertelt aan een Nieuw-Zeelandse krant dat ze in de afgelopen jaren spullen heeft gekregen met een totale waarde van ongeveer 30.000 dollar, maar volgens haar heeft dit werk niets met prostitutie te maken. “Het verbaast mensen vaak als ik zeg dat er geen seks bij komt kijken. Met mannen naar bed voor geld is hetzelfde als prostitutie, en dat doe ik niet.”

Vriendschap

“Ik ontmoet mijn sugardaddy’s in de stripclub waar ik werk. Ze komen vaak een paar keer langs, waarna ik ze steeds beter leer kennen. Zo ontstaat er een natuurlijke vriendschap waarbij er van beide kanten vertrouwen moet ontstaan. Als ik me ook maar een klein beetje ongemakkelijk zou voelen, zou ik er niet mee verder gaan.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When the mani AND pedi just set your whole shit off 💅🏼 #TeamNatural

Een bericht gedeeld door 👻: Brookewestxx (@brookewestxx) op

Niet makkelijk

Vriendschap sluiten met een man om vervolgens het ene na het andere cadeautje te krijgen: dat klinkt vrij gemakkelijk. Toch is dit niet het geval, als we Brooke mogen geloven. “Het is niet altijd even makkelijk. Er zijn mannen die heel opdringerig en beheersend kunnen worden, waardoor er ongezonde situaties kunnen ontstaan als je niet weet wat je doet en hoe je ermee om moet gaan.”

Naïef

“Ik zie steeds vaker jonge meisjes naïef aan dit soort werk beginnen, die duidelijk geen idee hebben wat de risico’s zijn. Zelf ben ik ooit begonnen, natuurlijk voor het geld, maar ook uit ijdele nieuwsgierigheid. Vaak wordt er gedacht dat sugardaddies kreupele 80-plussers zijn met een zuurstoftank, maar dat is zeker niet waar. De grootste groep zijn mannen van in de veertig, die een goed gesprek kunnen voeren en het beste met me voor hebben.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

People have always commented on my eyes, and I never really got it until now. Are they always that intense?! 😅

Een bericht gedeeld door 👻: Brookewestxx (@brookewestxx) op

Nieuwste iPhone

“De mannen met wie ik vaker afspreek boeken me meestal om de paar weken om ze gezelschap te houden. Anderen vinden het vooral leuk om cadeautjes te geven. Ik hoor weleens verhalen over sugarbaby’s die auto’s of borstimplantaten hebben gekregen, ik ben tot nu toe verrast met de nieuwste iPhone, een MacBook Pro, retourvluchten en vakanties in het buitenland. En ik heb een Franse bulldog gekregen.”

Duidelijke afspraken

“Er zijn speciale websites om sugardaddy’s te ontmoeten. Sommige websites zijn door de jaren heen wel een beetje overgenomen door jonge, onervaren meisjes die geen idee hebben waar ze aan beginnen en door mannen die alleen maar met iemand naar bed willen. Gelukkig zijn er ook nog andere websites die iets traditioneler zijn, waarbij er duidelijke afspraken worden gemaakt en het voor beide partijen duidelijk is wat er verwacht kan worden. Nu de huisprijzen stijgen, studeren steeds duurder wordt en zelfs avocado’s steeds duurder worden in een tijd van internet en ondernemerschap, is het ‘sugarbaby-schap’ volgens mij een logisch gevolg. Ik begrijp niet waarom niet meer vrouwen het doen. Zolang er maar goede en veilige voorzorgsmaatregelen worden getroffen en vrouwen van tevoren duidelijk weten wat ze wel en niet willen.”

Lees ook: Alex werd verkracht door sugardaddy: ‘Hij zou krijgen waar hij voor had betaald'