Alex werd verkracht door sugardaddy: ‘Hij zou krijgen waar hij voor had betaald'

Relaties door Laura

Prostitutie en sugardating is niet hetzelfde. Het eerste is een beroep waar er voor seks betaald wordt. Het tweede is een relatie waarbij een rijke man (of vrouw) datet met iemand in ruil voor cadeautjes, máár... seks is niet een garantie. Helder, toch? Alex Page is sugarbaby en kwam erachter dat het verschil niet voor iedereen even duidelijk is. Ze werd tijdens een kennismakingsdate verkracht door een potentiële sugardaddy. "De rest van de nacht heb ik op de stoel tegen mezelf zitten vloeken dat ik zo dom was geweest."

Lees ook: Heftig! Ernstige bijwerkingen ontdekt bij Essure spiraaltje

Lak aan regels

Alex doet haar verhaal op de website van een legaal bordeel in de Amerikaanse staat Nevada, genaamd Moonlite Bunny Rach. Alex heeft vier jaar als prostituee gewerkt in het bordeel, maar stopte ermee omdat ze de lange periodes van huis steeds lastiger kon verantwoorden.

Door haar verhaal te delen wil Alex waarschuwen voor de zogehete sugardating-websites. Deze vermelden namelijk heel braaf dat seksuele handelingen geen garantie zijn, maar in de praktijk kunnen de mannen toch dwingend zijn. Een man had zelfs zoveel lak aan de regel, dat hij Alex misbruikte tijdens hun tweede ontmoeting.

Vragen over seks

Volgens Alex eindigt elk kennismakingsgesprek met een potentiële sugardaddy met het onderwerp seks. “Na een korte kennismaking mondt het gesprek altijd uit in een onderhandeling over wat mijn ‘zakgeld’ zou zijn en hoeveel tijd mijn aanbidder in ruil zou krijgen. Echt elke man die ik sprak, informeerde toch zeker of seks deel uitmaakte van de deal."

Creditkaart met zakgeld

“Bij de eerste afspraak met de man was zijn secretaresse er ook bij. Hij legde uit dat zij degene zou zijn met wie ik contact had als ik ooit een jurk voor een evenement nodig had of reserveringen voor een reis”, aldus Alex. Hoewel ze twijfels had, zei ze toch toe voor een tweede afspraakje. “Ik probeerde af te bellen, omdat mijn auto in de garage stond. Tegen beter weten in stemde ik toe om me te laten oppikken met als voorwaarde dat ik niet bij hem zou overnachten. Toen hij me oppikte, gaf hij me een herlaadbare creditkaart en zei hij dat hij de helft van mijn verwachte wekelijks zakgeld erop had gestort. Ik antwoordde dat dat niet nodig was, aangezien we elkaar nog leerden kennen. Hij drong aan en zei me dat ik het maar moest houden om met hem te gaan eten.”

Krijgen waarvoor hij betaald had

“Hij nam me mee naar het restaurant. Na het eten zei hij dat hij langs zijn huis wilde om te kijken bij zijn honden. Het maakte me zenuwachtig, maar toen hij vroeg of ik wilde binnenkomen om ze te zien, stemde ik toe. Ik denk dat mijn aandacht verslapte toen ik werd begroet door twee Yorkshire terriër puppy’s. Toen ik in een stoel ging zitten om met ze te spelen, kwam hij bij me zitten. Ik had niets in de gaten tot hij over mijn schouders begon te wrijven.”

“Ik werd er zenuwachtig van en zei dat ik naar huis moest gaan. Toen hij niet ophield, maakte ik aanstalten om op te staan. Hij greep me ruw bij mijn haar en trok me naar zich toe. Ik riep dat hij moest stoppen, maar hij herinnerde me aan zijn creditkaart en zei me dat hij zou krijgen waar hij voor had betaald. Uiteindelijk gebeurde dat ook. Nadat hij me naar zijn slaapkamer had gesleept, nam hij wat hij wilde en viel toen in slaap.”

Lege creditcard

“De rest van de nacht heb ik op de stoel tegen mezelf zitten vloeken dat ik zo dom was geweest. Uiteindelijk wist ik dat het niet mijn schuld was, maar het is niet gelogen dat ik enkele cruciale fouten had gemaakt. Na een verschrikkelijke rit naar huis de volgende ochtend, verwijderde ik meteen mijn profiel op de sugardatingwebsite, en blokkeerde ik zijn nummer. De creditkaart deed me niet beter voelen over wat er was gebeurd, maar ik voelde me nog slechter toen ik ontdekte dat het bedrag erop nul was.”

Alex ging terug naar het bordeel in Nevada, ondanks de bezorgdheid van vrienden. “Voor mij is het antwoord simpel. Ik hou van mannen en ik hou van seks”, zegt ze. Door haar ervaring voert ze nu fel actie voor legale prostitutie en een veilige omgeving voor sekswerkers. Voor beiden kanten, benadrukt ze.

Lees ook: Echt meisje van plezier: de allereerste keer

Dit artikel verscheen eerder op Ze.nl