Mama
Mama

Annemarie (35) slaapt met hele gezin in één bed: 'Ja, mijn vriend en ik zijn nog altijd intiem'

Reageer 0

Met z'n allen samen slapen is voor Annemarie, haar man en hun drie kinderen de normaalste zaak van de wereld. Al vanaf dag één sliep de eerste bij ze in bed en ook bij de twee andere kinderen is het vanzelf zo gelopen. Annemarie: “Ik zou me een beetje ongemakkelijk voelen als ik tijdens de daad ineens door mijn kinderen zou worden aangekeken, maar daar komen ze dan vast wel weer overheen.”

slapen

Lees ook: Niet zo'n knuffelaar in je slaap? Dat zegt dit over je 

Natuurlijk ouderschap

Annemarie raakte geïnspireerd door haar schoonzusje, die in Nieuw-Zeeland woonde. Door haar ging ze zich in natuurlijk ouderschap verdiepen en raakte overtuigd dat hun pasgeboren zoontje het beste bij hun in bed kon slapen. Annemarie: "Je wacht negen maanden vol spanning op een kindje. Dan is het toch krom om hem of haar, als het er dan eindelijk is, op een eigen kamertje te leggen?"

Samen met haar vriend heeft Annemarie drie jongens, een van vijf, een van drie en een van negen maande. De oudste sliep al vanaf dag één tussen hun in. "Bang om op hem te rollen, ben ik niet echt geweest. Mijn beschermingsdrang was zó sterk, dat ik van ieder zuchtje of steuntje wakker werd. En als mijn vriend zich omdraaide in zijn slaap, legde ik instinctief een arm om Boris heen."

Slecht slapen

Hoewel haar eigen slaappatroon er flink onder te lijden had, vond Annemarie het een stuk makkelijker om haar zoon in bed te troosten dan iedere keer op te moeten staan om naar zijn kamertje te lopen. "Daarnaast wilde ik niets liever dan hem bij me hebben en leek een eigen bed me zo eenzaam voor hem, zo koud. Die aanpak is ons zo goed bevallen, dat we het met de twee jongsten precies zo hebben aangepakt."

Toch was het niet altijd makkelijk, zo vond Annemarie het in het begin lastig om open te zijn over hun slaapsituatie. "Veel mensen vinden toch dat een kindje in een eigen bed ‘hoort’ te slapen. Dat is ook wat opvoeddeskundigen vaak zeggen. Maar bij mij gaat dat er niet in. Ik vind het juist mooi om mijn kinderen in de eerste jaren van hun leven mee te geven dat ik er altijd voor ze ben", aldus Annemarie. 

Seks?

En hoe zit het dan met de seks? "Ik denk dat gezinnen met drie kinderen sowieso weinig tijd overhouden, haha. Maar intiem zijn we zeker, ik denk dat onze drie kinderen het bewijs daarvoor zijn. Er rust nog altijd een flink taboe op seks. Kinderen mogen niets zien en er niets van meekrijgen, terwijl het iets heel normaals is. Toegegeven; ik zou me ook een beetje ongemakkelijk voelen als ik tijdens de daad ineens door mijn kinderen zou worden aangekeken, maar daar komen ze dan vast wel weer overheen. De kleintjes krijgen echt niet mee dat papa en ik iets ‘geks’ doen. En als ze zich er toch ongemakkelijk bij voelen, dan gaan ze lekker ergens anders slapen."

Lees ook: Jessica (34): ’Mijn overleden vriend leidde een geheim leven'

Bron: Telegraaf

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen