Seks & relaties / Relaties
Relaties

Jessica (34): ’Mijn overleden vriend leidde een geheim leven'

Stel, je bent zwanger van je vriend. Jullie zijn stapelgek op elkaar en je voorziet een prachtige toekomst samen. Tot hij opeens rare trekjes begint te vertonen, je plots niets meer van hem hoort en je er later achter komt dat hij niet meer blijkt te leven. Tot overmaat van ramp kom je erachter dat hij niet de man was die je dacht dat hij was... Klinkt als een horrorscenario? Het overkwam de 34-jarige Jessica, die haar vriend Paul (38) verloor.

Stapelverliefd

Ze ontmoetten elkaar op een datingsite. Voor hun eerste date nam Paul Jessica en haar dochtertje van twee mee naar de film. Het duurde niet lang voor de twee samen weekendjes weg gingen ze tot over hun oren op elkaar verliefd waren. En hoewel Paul in een andere Amerikaanse staat dan Jessica woonde, kwam samenwonen al snel ter sprake. Niet lang daarna bleek Jessica zwanger… Haar leven met Paul was een groot sprookje.

Thanksgiving

Tot de dag voor Thanksgiving, toen Paul Jessica’s familie eindelijk zou ontmoeten. Hij appte haar dat hij er een leiding was gesprongen thuis en dat hij niet meer kon komen. “Ik mag hopen dat je huis overstroomd is”, was Jessica’s gepikeerde reactie. Het was niet de eerste keer dat hij haar dit flikte. Ook toen hij haar moeder en zus zou ontmoeten kwam er op het laatste moment iets tussen. Toen ze beschaamd aanschoof bij haar familie, zonder Paul, was ze er klaar mee. “Ik ben klaar met jou, het is over”, appte ze hem. 

Radiostilte

Die maandag daarop dook Paul plots weer op en probeerde haar weer voor zich te winnen. Hij overlaadde haar met excuses en liefdesverklaringen, maar daarna volgde er weer een radiostilte. Hij beantwoordde geen smsjes, emails en belletjes en negeerde zelfs de pogingen van Jessica’s advocaat, die Jessica inmiddels in de arm had genomen om de voogdij van haar ongeboren kind te beschermen. 

Overleden

Later die maand stortte Jessica’s wereld in toen ze een Facebookbericht voorbij zag komen: Paul was overleden. Hij had een auto ongeluk gehad en was op slag dood. Compleet over haar toeren reageerde ze op het bericht en ontving vrijwel direct een bericht van een onbekende vrouw met de vraag hoe zij Paul kende. Jessica reageerde dat ze een relatie hadden. 

Meerdere relaties

Toen kwam de aap uit de mouw: Paul bleek er meerdere relaties op na te hebben gehad. Sterker nog, krap een maand later had Jessica al vijf andere vriendinnen te pakken gekregen. Allemaal waren ze in de veronderstelling dat ze exclusief met Paul waren en hadden grootse toekomstplannen met hem.

Er waren minstens twee verlovingsringen in het spel, meerdere plannen om samen te wonen en verschillende plannen om te trouwen in dezelfde kapel. Jessica was met name kapot van het feit dat Paul Thanksgiving in een andere staat had gevierd, met een andere vriendin. Sterker nog, hij had die vriendin ten huwelijk gevraagd in het bijzijn van haar hele familie. Jessica vroeg zich af hoe het mogelijk was dat ze zich zo had laten bedriegen.

Psychopaat

Toen Paul nog leefde had Jessica nog geen idee dat Pauls gedrag typische psychopathische trekjes vertoonde. Sterker nog, de meeste psychopaten liegen, bedriegen, manipuleren en hebben geen empathie. Dit was Paul in een notendop. Achteraf werd voor Jessica in ieder geval alles duidelijk, maar of ze zich daar beter over kon voelen valt nog maar te betwisten..

Lees ook: Alex werd verkracht door sugardaddy: ‘Hij zou krijgen waar hij voor had betaald'

*Dit artikel verscheen eerder op Cosmopolitan

Beeld: iStockphoto