Yolanthe poseert naakt met dode vis en mensen vinden haar 'hypocriet'

Celebs door Roos

Eerder schreven we al over de FishLove-campagne, waarvoor meerdere Bekende Nederlanders uit de kleren gingen om te poseren met een dode vis. De boodschap? Stop overbevissing in Europese wateren. Naast Yolanthe zijn Tygo Gernandt, Gijs Scholten van Aschat, Bert Kuizenga, Lola Brood, Rutger Hauer, Anna Drijver en Benja Bruijning uit de kleren gegaan. Toch kon Yo op flink wat kritiek rekenen.

Hypocriet

Veel mensen vinden de actie van Yolanthe maar wat hypocriet. Op de menukaart van haar restaurant op Ibiza, XaXa, staan namelijk talloze vissoorten. Daarvan zijn er zelfs een aantal vissen waarvan in de campagne nadrukkelijk wordt gezegd dat ze door overbevissing onder druk staan. En daar maakt Yo zich niet bepaald populair mee.. '#StopOverbevissing behalve als je er zelf in je restaurant goed geld mee kunt verdienen', luidt een reactie op Twitter.

 

Reactie

Het management van de presentatrice liet gisteren al aan RTL Boulevard weten dat het restaurant XaXa niet alleen van Yolanthe is, maar ook van Wesley en dat ze samen keuzes maken. Oei, je man afvallen in een reactie. Niet zo fraai. Ook vertelde het management dat Yo al jaren geen vlees meer eet en ook wil minderen met vis.

Yo zelf lijkt zich weinig aan te trekken van de commotie. In een reactie op Instagram laat ze weten: ‘Laat ik beginnen met te zeggen dat er nog zo veel dingen zijn die ik beter kan doen.. Nog zo veel te leren en te ontdekken.’ Ze vervolgt: ”Er wordt niet gevraagd om te stoppen met vis eten maar wel om bewust te worden van het overbevissen en de gevolgen daarvan, zoals het extreem bevuilen van onze mooie oceanen en de manier en tijden van het vissen.’ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laat ik beginnen met te zeggen dat er nog zo veel dingen zijn die ik beter kan doen.. Nog zo veel te leren en te ontdekken. Ik werd voor deze bijzondere campagne benaderd om met mijn bereik te vechten voor onze oceanen. Hoe en waarom? Met deze campagne maak ik mij samen met een groep fantastische artiesten hard voor onze oceanen. We laten niet teveel van ons zelf zien, maar maken een statement voor de noodzaak van #visserijlimieten. Er wordt niet gevraagd om te stoppen met vis eten maar wel om bewust te worden van het overbevissen en de gevolgen daarvan, zoals het extreem bevuilen van onze mooie oceanen en de manier en tijden van het vissen. Met deze wereldwijde campagne proberen wij het uitsterven van heel veel vissoorten en het bevuilen van de oceanen tegen te gaan. Wil je meer weten en/of helpen? Teken dan deze petitie : save.our.fish/petitie #stopoverbevissing . . . ( Deze vissen die wij vasthouden op de foto's zijn gestorven aan de bevuiling van de oceanen. 😥 Door met ze te poseren eren wij ze en vragen we om aandacht voor hen. Misschien een beetje shocking en zeker niet prettig om te doen maar niet zo shocking als wat er nu met de oceanen en deze vissen gebeurt ) . . . In Nl zijn we al heel goed bezig en daar mogen we trots op zijn! Want wij hebben de gezondere wateren en vissen op de juiste tijden en manieren. #MaarMetZijnAllenKanHetNogSchoner #DezeCampagneStaatVoorAlleOceanen . . Our love and help is needed! Let's all fight & protect our #ocean! ❤️ . . We ask EU governments to #endoverfishing by 2020. If you wanna help our ocean too, just sign the petition save.our.fish/petitie @our_fish @fishlove2020 @fishlovecampaign

A post shared by Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) on