Originele en grappige sinterklaas surprise: 18 x leuke ideeën

Cadeaus & hebbedingetjes door Laura

Het heerlijke avondje komt er bijna weer aan. Doe jij met je familie of vriendengroep aan surprises tijdens pakjesavond? Het is elk jaar weer een struggle wat je gaat maken en hoe. Dus ben je op zoek naar leuke ideeën voor een grappige Sinterklaas surprise die bij jouw lootje past? Zoek niet verder! Hier vind je 18 surprise ideeën.

Lees ook: Sinterklaas vieren: de 10 leukste spellen voor pakjesavond

Grappige Sinterklaas surprise maken: tips

Een grabbelton, een drol van ontbijtkoek of een bak met vieze spaghettisaus. Het zijn leuke ideeën voor een Sinterklaas surprise, maar inmiddels niet echt meer originele ideeën. Als je een originele en grappige surprise wil maken, mag je best wat meer tijd nemen. Want zeg nou zelf... Originele surprises zijn leuker om te geven en om te krijgen. Ook goed om in je oren te knopen: de kunst van een originele surprise maken is dat je vroeg begint. Zorg ervoor dat je minstens een maand van tevoren een lootje hebt getrokken. Dan heb je genoeg tijd om na te denken over een originele en grappige Sinterklaas surprise. Het knutselmateriaal verzamelen kan ook een hele middag duren, reken hier dus genoeg tijd voor! Hoe lang je bezig bent met je surprise hangt af van de grootte en of het lang moet drogen of niet.

Wanneer is het een grappige Sinterklaas surprise?

Een grappige, originele Sinterklaas surprise is vaak persoonlijk. Baseer je keuze op iemand zijn hobby's, interesses, werk, inside joke of een recente gebeurtenis. Is hij of zij helemaal gek van een bepaalde artiest of band? Maak een soort prikbord vol met foto’s van het idool. Heeft hij of zij continu een gamecontroller in handen? Maak een rommelige slaapkamer, waarin je jouw lootje ziet gamen. Is diegene helemaal gek op bakken? Maak een gigantische cupcake. Je snapt het wel. Een grappige surprise ontstaat wanneer je de gekke details uit iemands leven uitvergroot. Houd het wel leuk en gezellig, let een beetje op wat past bij iemands karakter. Zorg ook dat je niet een surprise maakt die hij of zij al eerder heeft gehad. Anders is het geen originele Sinterklaas surprise meer natuurlijk.

Lees ook: Snelle Sinterklaas surprises die je in één avond kan maken

18 ideeën voor een originele, grappige Sinterklaas surprise

Hangen uit de mouwen. Lijm, papier, plakband en andere knutselspullen op tafel en DIY-en maar! Zit er een leuke surprise bij voor jou?

Surprise idee: Pizza

Wie van de groep heeft de pizzeria op speed dial? Deze grappige, gigantische pizzapunt is de perfecte Sinterklaas surprise voor hem of haar! Gebruik een oude kartonnen doos om de vorm te maken. Bruin inpakpapier wordt de korst, crêpepapier de rode saus en met gekleurd papier maak je de toppings. Let op de details: vraag rond wat zijn of haar favoriete pizza is en maak deze na! Je kunt de cadeaus of het cadeautje heel gemakkelijk in de pizza stoppen. Heb je meerdere cadeautjes? Maak dan losse pizzapunten. Zo kun je in elke pizzapunt een klein cadeautje stoppen.

Meer op Instagram

Onmisbaar bij surprise maken, lekkere Sinterklaashapjes:

 

Surprise idee: Unicorn

In de groep vind je altijd wel een eenhoorn-gek. Verras die persoon met een originele, grappige unicorn surprise. Deze Sinterklaas surprise ziet er schattig uit en is gemakkelijker te maken dan je denkt. Gebruik allereerst voor het lijf en het hoofd twee dozen. De poten kun je maken door stevig karton op te rollen. Vervolgens maak je de vleugels van verschillende kleuren vilt. Voor de wolken beplak je een kartonnen doos met papier en daarna met plukken watten. Voeg wat glitters toe voor extra pizzaz. Een unicorn is niet af zonder hoorn natuurlijk, hiervoor rol je een dik stuk papier tot een punt. Tot slot gebruik je voor de staart vrolijk gekleurde slierten.

Meer op Instagram

Heb je iets minder tijd en materiaal tot je beschikking? Zo kan het ook:

Meer op Instagram

Surprise idee: Kattenkrabpaal

Echte catladies hebben natuurlijk een kattenkrabpaal nodig. Een originele Sinterklaas surprise die makkelijk te maken is. Je hebt alleen wat kartonnen dozen, een zacht bontje en touw nodig. Als je het goed doet, heeft de kat van jouw lootje ook meteen een mooie, nieuwe slaapplek!

Meer op Instagram

Surprise idee: Paard

Ozosnel, het paard van Sinterklaas, mag niet ontbreken natuurlijk. Gebruik een schoenendoos voor het lijf en een kleiner formaat voor het hoofd. Met wit, zwart, rood en geel papier versier je de dozen. Het leuke aan deze surprise is dat hij intact blijft. Je hoeft enkel de deksel van de doos op te tillen om het cadeautje te pakken.

Meer op Instagram

surprise idee paard

Cadeauinspiratie:

 

Suprise idee: Camera

Zoek je een leuke Sinterklaas surprise voor iemand, die dol is op foto’s maken? Misschien neemt diegene continu een polaroidcamera mee. Dan is deze originele surprise echt iets voor jouw lootje! Het is geen moeilijke surprise. Maak van stevig karton een vierkant doosje in bijvoorbeeld pastelblauw, zoals een echte Instax camera. In het vierkant doe je de meeste cadeautjes. Al kan je ook kleine cadeautjes in de lens verstoppen. Zorg dan wel dat de lensdop los zit. Vergeet het niet af te maken met een polaroidfoto (echt of uitgeprint) aan de bovenkant.

sinterklaas surprise idee polaroid camera

Surprise idee: Cupcake

Een originele en grappige Sinterklaas surprise voor de zoetekauw van de familie is een reusachtige cupcake. Hoe groter, hoe grappiger! Koop een grote bloempot voor de 'cup'. Leg hier je cadeautje in en vul het op met papier. Plak een stuk papier over de opening en spuit met purschuim de vorm van de cupcake. Let op: zorg dat het schuim niet aan de bloempot blijft pakken. Je moet het nog wel kunnen optillen. Spuit het schuim wit en roze en versier het tot slot met leuke toppings.

Meer op Instagram

Surprise idee: Planten

Planten zijn helemaal hip, de winkels staan er vol mee. Een grappige, originele Sinterklaas surprise voor de natuurliefhebber is een cactus of pannenkoekplant. De cactus kan je op twee manieren maken. De eerste cactus maak je van karton en crêpepapier. Wil je het nog realistischer? De tweede cactus maak je van groene vilt, watten en satéprikkers. Pas op dat jouw lootje zich niet bezeerd! De pannenkoekplant maak je gemakkelijk met papier. Het cadeautje stop je in de pot.

surprise idee cactus

Meer op Instagram
Meer op Instagram

Surprise idee: Lama piñata

Dit is een heel originele en ook schattige Sinterklaas surprise als je het ons vraagt. Voor het lichaam en hoofd gebruik je kartonnen dozen. Het cadeautje kun je in de romp doen. Om hier ook een grappige surprise van te maken, maak je een klepje bij de kont. Dat wordt zeker lachen! Gebruik vervolgens plukken watten voor de vacht. Met vier wc-rolletjes maak je de benen.

surprise idee

Surprise idee: Chanel tas

Spaart iemand al heel lang voor een échte Chanel tas? Dan moet je diegene zeker verrassen met deze hippe, modieuze Sinterklaas surprise. Het is niet de echte Chanel, maar wel een heel mooie, originele variant. Maak het zo gedetailleerd mogelijk met gouden studs, het Chanel logo en knutseldiamantjes.

Meer op Instagram

Surprise idee: Slang

Zoek je een originele, maar vooral grappige Sinterklaas surprise? Maak dan een slang die het pakketje heeft ingeslikt. Om het persoonlijk te maken kun je de naam van jouw lootje op de slang schrijven.

Meer op Instagram

Suprise idee: Panda

Dit pandahoofd maken kost heel veel werk, maar het eindresultaat mag er zijn! Jouw lootje zal zeker lachen om deze grappige Sinterklaas surprise. Lijm twee plastic bekertjes aan elkaar en zet er dan een knijper op. Herhaal dit aan alle kanten totdat een hoofd ontstaat. Let op: hier kunnen wel een paar weekenden overheen gaan, omdat de lijm tussendoor moet drogen.

Meer op Instagram

Surprise idee: Sushi

Eet iemand elk weekend sushi? Dan is dit de perfecte, grappige Sinterklaas surprise! Je kunt één gigantische sushi knutselen met natuurlijk wat bijbehorende eetstokjes. Of maak een plateau met verschillende, kleine sushi. Gebruik een grote doos voor het plateau en een kleiner, luciferdoosje voor de sojasaus. Om de sushi vervolgens zo echt mogelijk na te maken, heb je zwart, geel, roze en groen kartonpapier nodig. Een plateau met sushi als surprise zorgt wel ervoor, dat je meer cadeautjes kan verstoppen. Misschien kun je ook wat echte sushi verstoppen. Jouw lootje krijgt gegarandeerd honger van het uitpakken.

Meer op Instagram

Surprise idee: Poep emoji

Wie is de grootste scheet van de groep? Als je echt een grappige surprise zoekt, maak dan de lachende poep emoji na. Dit is de ultieme Sinterklaas surprise voor hem of haar. Teken het figuur tweemaal uit op groot bruin papier en plak het dubbel. Steek het cadeau ertussen en werk de drol af met stift en wit en zwart papier.

Meer op Instagram

Surprise idee: Geldboom

De persoon met euro-tekens in zijn of haar ogen, krijgt deze originele Sinterklaas surprise: een geldboom. Heeft diegene eindelijk waar hij of zij al jaren van droomt. Met papier marché kun je de boom maken, deze beplak je dan met crêpepapier. Plak hier echte of neppe muntstukken op.

Meer op Instagram

Surprise idee: Avocado

Een avo-cadeau mag natuurlijk niet ontbreken uit het lijstje. De meest originele Sinterklaas surprise is het misschien niet, maar de echte avocado-diehards zullen het heel erg waarderen. Ach, het gaat om het idee.

Meer op Instagram

Surprise idee: Popcorn

Wie is helemaal verslaafd aan series en films? Degene die Netflix en Videoland al bijna helemaal heeft uitgekeken, verdient deze geniale Sinterklaas surprise in de vorm van popcorn. Het bakje maak je van karton en de popcorn van speciaal purschuim. Pas op dat jouw lootje het niet per ongeluk echt wil opeten!

Surprise idee: Nintendo Switch

Tot slot heb je hier een uitdagende, maar zeer originele Sinterklaas surprise van CreaChick! Deze toffe zelfgemaakte Nintendo Switch is de ideale surprise voor elke gameverslaafde. Je maakt deze het beste van een oude muesliverpakking. Verder heb je zwart karton nodig voor de basis en natuurlijk blauw en rood voor de controllers. Het is even priegelen, maar dan heb je ook wat. Jouw lootje weet straks niet meer welke Switch nou de echte is.

sinterklaas surprise idee nintendo switch

Lees ook: 6 keer de grappigste erotische cadeautjes voor jouw vrienden