Lekkere trek? Zo laat je de chips en chocola staan

Eten door Commerciële Redactie Ze.nl

Argh, de venijnige inkakker op werk slaat toe en je wilt NU iets eten. Het liefst grijp je naar een zak chips of die halve reep chocola die nog in de koelkast op je ligt te wachten. Toch probeer je jezelf te beheersen, want dagelijks snacken gaat je niet in de koude kleren zitten. Om nog maar te zijgen over die vervelende suikerdip erna... Geen zorgen, want zó blijf je er vanaf.

Redactie vol snoepgoed

Vind je het lastig om van de snacks af te blijven? Dan ben je zeker niet de enige. Ook hier op de redactie worden regelmatig lades vol snoepgoed opengetrokken, waarna de zak binnen vijf minuten helemaal leeg is. Niet veel later treedt de onvermijdelijke suikerdip in en baal je als een stekker... Dat moet anders! Dus hebben we een aantal manieren gevonden om die lekkere trek te overwinnen, zoals:

1. Lunch voldoende

Het klinkt misschien cliché, maar het is o zo belangrijk om voldoende te lunchen als je 's middags liever niet als een hongerig paard naar een zak chips grijpt. Ga niet alleen voor genoeg lunch, maar ook voor een voedzame. Dat wil zeggen genoeg vezels, want dat stilt de honger.

2. Beweeg

Als je genoeg beweegt kak je ook niet in. Zit je veel op kantoor achter een bureau? Zorg dat je regelmatig de benen strekt door een stukje te lopen en dat je gedurende de dag ook wat frisse lucht meepakt. Je zult merken dat dat knagende hongergevoel naar ongezond eten al veel minder wordt.

3. Zorg voor een volle agenda

Logica! Als je druk bezig bent met andere dingen, heb je geen tijd om aan snacks te denken. Voor je het weet is de ochtend voorbij en is het tijd voor een overheerlijke en voedzame lunch. Hetzelfde geldt voor de middag: zorg dat je genoeg om handen hebt, zodat het in no time alweer tijd is voor het avondeten. Yum!

4. Zorg voor een gezonde snack op zak

Toch krijg je gedurende de dag trek en het is ongezond om dat hongergevoel te negeren. Dan is het altijd handig om iets voedzaams op zak te hebben, zodat je niet zwicht voor die lekkere trek. Wij zijn momenteel fan van Bolletje Noten & Granenrepen, die barsten van de geroosterde noten, granen, zaden en pitten. Ze zitten dus boordevol vezels en zijn daardoor lekker voedzaam. En die suikerdip? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want er zit 50% minder suiker in dan in de gemiddelde meergranenreep. En ze zijn lekker, niet onbelangrijk natuurlijk. En het handige is: je stopt ze gemakkelijk in je tas voor onderweg.

Lees ook: 3 tekenen dat je niet genoeg vezels eet

Beeld: Unsplash