Supersmakelijke Spinazietaart

Eten door Christel
Spinazie is wat ons betreft een fantastische groente. Je kunt er namelijk alle kanten mee op: een spinaziesmoothie, een spinazieomelet, spinazie door je salade. Wat je nog meer met spinazie kunt maken? Deze spinazietaart! 
 
Als we Popeye mochten geloven, is spinazie helemaal een supergroente. De spierballen groeien er bij ons niet zo snel aan als bij hem, maar toch is het nooit verkeerd om wat spinazie weg te werken. Vind je een bord spinazie een beetje saai? Maak van je groene bladeren dan deze overheerlijke spinazietaart van Comfort Snacks!  

 
Dit heb je nodig: 
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 4 eieren
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml crème fraîche
  • 65 gram pijnboompitten
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
 
Dit moet je doen: 
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. 
  2. Laat je diepvriesspinazie ontdooien en knijp het vocht eruit. 
  3. Tover een springvorm tevoorschijn en bekleed deze met bakpapier of vet ‘m in met boter. Hierna kun je je bladerdeeg in de springvorm drukken. 
  4. Rooster de pijnboompitten op een lage stand in een koekenpan. Ongeveer 5 minuutjes is voldoende. 
  5. Vervolgens kun je de spinazie, slagroom, eieren en crème fraîche in een kom kloppen tot het een egaal mengsel is. Daarna kun je iets meer dan de helft van de pijnboompitten door je mengsel roeren. 
  6. Hierna kun je driekwart van je geitenkaas door het beslag brokkelen. Roer dit daarna weer goed door. Ook kun je nu peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen. 
  7. Je beslag is nu klaar en kan in je bakblik worden gegoten. Het overgebleven beetje geitenkaas kun je hierna bovenop je mengsel verdelen. 
  8. De spinazietaart moet nu 60 minuten in de oven. Wanneer je baksel klaar is, kun je de overgebleven pijnboompitten nog over de taart sprenkelen. 
Nu rest je nog een ding: de taart lekker opeten! 
 
Bon appétit