Meer zin in seks tijdens menstruatie? Dat komt hierdoor - VRIJ-dag

Intiem door Ze.nl

Honger, chaggie en vermoeidheid - jep, je bent ongesteld. Maar o wee als iemand dat ook maar dúrft te zeggen. Diegene kan een dodelijke blik of vlakke hand verwachten. Of allebei. Er zijn in ieder geval weinig dingen waar je wel zin in hebt, behalve... seks! Tijdens menstruatie?! Jep, hard to believe. Dus hoe komt dat eigenlijk?

Seks tijdens menstruatie

Meer zin in seks.. Niet iets wat je snel zou verwachten tijdens al die lichamelijke ongemakken. En ook lang niet iedereen heeft meer zin in seks tijdens menstruatie, want iedereen heeft verschillende hormonale schommelingen. Met name de hormonen oestrogeen (libidoverhogend) en progesteron (libidoverlagend), die bepalen hoeveel zin je hebt in seks. Bij de vrouwen die zin hebben in seks tijdens menstruatie, overlapt de vruchtbare periode met de laatste paar dagen van de menstruatie. Zeker wanneer je een korte cyclus hebt kan dit het geval zijn. Op dat moment wordt er meer oestrogeen aangemaakt dan normaal gesproken, waardoor je meer in the mood komt. 

Hoe het precies zit met die hormoonhuishouding? Nou, vlak voordat je ongesteld wordt daalt je oestrogeenwaarde, waardoor je moe en chagrijnig wordt. Tijdens je menstruatie wordt je oestrogeenwaarde door je lichaam weer automatisch aangevuld. En juist die productie zorgt ervoor dat je meer zin hebt in seks tijdens menstruatie dan op andere momenten. 

Verschillend per persoon

Toch hebben niet alle vrouwen dit, want iedere hormoonhuishouding is uniek. Sommige vrouwen moeten niets van seks tijdens menstruatie, wanneer ze bloederig liggen te vergaan van de buikkrampen. Terwijl het voor anderen juist ontladend werkt om te seksen. Bovendien is bewezen dat een orgasme de buikpijn tijdens je menstruatie kan verminderen.  

Hoe dan ook, mocht je plots meer zin in hebben in seks tijdens menstruatie, dan weet je nu waardoor dat komt! Oja, goed om te weten: vaak betekent dit ook een extra grote kans op zwangerschap, dus don't be silly and wrap his willy! Tenzij je over negen maanden met een kleine op je arm wilt lopen, in dat geval: seks er lekker onveilig op los als je ongesteld bent en zin hebt om van bil te gaan.

Lees ook: Ka-chinggg: zoveel geld ben je kwijt aan je menstruatie