Georgina Verbaan boos om verdraaide woorden in interview

Celebs door Roos

Denk je een leuk interview te geven, blijken je woorden achteraf compleet verdraaid te zijn. Sterren krijgen er helaas weleens mee te maken. Nogal frustrerend, vindt Georgina Verbaan. De 38-jarige alleskunner is het meer dan zat en uit haar frustratie op Twitter: “Kan jou het schelen, denkt u misschien. Maar ik vind het meer dan irritant.”

Niet gezegd

Oke, het zit zo. Georgina is boos omdat journalisten regelmatig haar woorden verdraaien en ze legt even haarfijn uit waarom. Georgina: “Het komt nu door een recent interview met AD. Daar stond van alles in dat ik niet gezegd heb. Gewoon leterlijk NIET gezegd. En ook werden mij dingen op een ander moment in de mond gelegd. Dat is gekmakend.” 

En daar iets van zeggen? Heeft geen zin, aldus Georgina: “Daar kan je bezwaar tegen maken, maar dan krijg je van de interviewer te horen: 'het is mijn versie van jou, we moeten ervoor waken dat het niet Georgina's versie van Georgina Verbaan wordt’." 

Woorden verdraaid

Wat werd er dan precies verdraaid? Georgina: “Het wordt in feite fictie. Een fictief gesprek op basis van een echt gesprek. Zo ging de interviewer maar door over relaties. Ik zit niet verlegen om een relatie. Gaf ik aan. Zij door: 'Maar HIJ is er toch wel, ooit, ergens?' vroeg ze. 'Ja, of zij' antwoordde ik uiteindelijk. Werd iets anders van gemaakt. 'Ergens is er iemand. Hij.' laat ze me zeggen. En dan laat ze me 'Ja, of zij. Kan ook, toch?' vragen. Alsof ik op goedkeuring zit te wachten. Zo was het niet. Zo ging het niet. Kan jou het schelen, denkt u misschien. Maar ik vind t meer dan irritant. Dit is maar één voorbeeld. Maar het interview stikte van de zinnen zie ik niet gezegd heb en als daar dan nieuwsberichten van komen dan vind ik daar iets van. Dus bij dezen.” 

'Mannenverslinder’

En dan is er nog iets dat het bloed onder haar nagels vandaan haalt. Libelle besloot namelijk een filmpje te maken over ‘de zeven mannen’ die Georgina in ‘de laatste paar jaar’ heeft versleten. Daar weet Georgina met één zin direct korte metten mee te maken: “O ja, en #libelletv met jullie filmpje over de 'zeven mannen' die ik 'in de laatste paar jaar heb versleten': maak van die paar jaar even '20 jaar'. Dank.  Einde rant.” 

Steun

Georgina kan op veel steun rekenen van fans, maar ook van journaliste Janine Abbring. Die reageerde met een Tweet: “Ja het ALLERkutste aan zo'n niet zelf geopperd bijzinnetje dat tot nieuwskop wordt gepromoveerd is alsof jij dat gegeven dan van de daken schreeuwt. Zo van 'HALLO MAG IK EVEN AANDACHT VOOR DIT PERSOONLIJKE FEITJE!' En dan kan de goegemeente weer met zijn ogen rollen.” Het moge duidelijk zijn, journalistiek Nederland wordt weer even wakker geschud.

Teruglezen

Wie Georgina's hele betoog nog eens op z'n gemakje wil teruglezen (voor het geval wij iets verdraaid hebben...):

Lees ook: Juist ja: jij ook al last van een 'wintervagina'?

Beeld: Brunopress