Seks & relaties
Seks & relaties

Juist ja: jij ook al last van een 'wintervagina'?

We voelen al aan onze enkels, handen en hals dat het herfst is, maar om nou te zeggen dat onze vagina lijdt onder de koudere temperaturen...?! Guess again, je flamoes kan wel degelijk een optater krijgen van het najaar. En je seksleven plukt daar alles behalve de vruchten van.

wintervagina

Droge holtes

Althans... dat zegt Mary Burke, kraamverzorgster en verpleegster in Londen. Volgens haar krijg je door de koude temperaturen een heuse 'wintervagina'. "Droge herfst- en winterlucht vermindert vocht uit ons lichaam, waardoor onze huid gedehydrateerd en beschadigd raakt en onze holtes uitgedroogd". Dit gebeurt dus ook met je - ahum - holte down under. "Het is een discussie die weinig willen voeren, maar onze vagina's gaan ook in een droogte-modus. Als we veel tijd spenderen in kamers met airconditioning of met verwarming, leven we in een lage luchtvochtigheid."

Sahara

Het gevolg? Vaginale droogte en daaropvolgende stroeve vrijpartijen. Gelukkig kun je hier wel wat aan doen. Mary Burke raadt aan om veel groente te eten, om je gezondheid op peil te houden. Daarnaast is het aan te raden om milde zeep te gebruiken en een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een beetje glijmiddel kan natuurlijk ook geen kwaad.

Lees ook: Sekshoroscoop van oktober 2018