Halina Reijn haalt uit naar Youp van 't Hek: 'Walgelijk'

Celebs door Redactie Ze.nl

Halina Reijn was op z'n zachtst gezegd niet erg blij toen ze de nieuwste column van Youp van 't Hek in de zaterdageditie van NRC las. In de column bespreekt de cabaretier de gebeurtenissen van afgelopen week waarin hij ook de #metoo-rechtszaak tegen Kavanaugh aanhaalt. En dat schoot meerdere BN'ers, waaronder Halina, in het verkeerde keelgat...

In de column schrijft Youp het volgende: 

 

"Waarom zo lang gezwegen? Waarom nu pas? En waarom met zoveel bombarie?? Ik ben gek op amusement en ik heb me afgelopen week kostelijk vermaakt. Maar in veel #metoo-gevallen gaat het toch ook gewoon om de gezonde combinatie van jeugd en drank en hormonen en onervarenheid en horkerigheid. Ik heb als zeventienjarige zo vaak staan schutteren tegenover een meisje. En in paniek begon ik dan maar te zoenen. En dan? Dan kreeg ik een knietje."

 

Op Twitter kon de column op verschillende reacties rekenen. Halina Reijn reageert op de column met de woorden 'walgelijk' en 'onvoorstelbaar'. Aafke Romeijn noemt Youp 'definitief over de houdbaarheidsdatum heen' en ook Nieuwsuur-presentator Eelco Bosch van Rosenthal retweet de column met als bijtekst 'Leuk, een column uit de jaren '30'. 

Youp zelf heeft nog niet gereageerd op de ophef. 

Lees ook: Heb jij last van orgasme-angst?