Tuk jij ook altijd in de auto? Dit is de reden

Ontspanning door Roos

De auto is nog niet gestart en jij hebt al een enkeltje richting dromenland te pakken. Mond open, kwijlstroompje over je wang en je hoofd deinend op het ritme van de hobbels. Heer-lijk. Maar hoe komt het toch dat sommige mensen als een blok in slaap vallen in een rijdende auto en anderen juist helemaal niet?

Volledige overgave

Herken jij jezelf volledig in de schone slaapster omschrijving hierboven en ben jij altijd direct weg zodra de auto begint te rijden (behalve als je zelf rijdt natuurlijk)? Dan ben jij iemand die zich makkelijk kan afsluiten voor je omgeving en heb je er geen problemen mee degene achter het stuur de leiding te geven. Je voelt je niet verantwoordelijk voor de andere inzittende in de auto en kunt jezelf volledig overgeven. Overigens wordt die slaperigheid ook veroorzaakt door het geluid en trillen van de rijdende auto. 

Stress en angstgevoelens

Kun jij jezelf hier totaal niet in herkennen en zit je altijd recht overeind alert te wezen in de auto? Dat betekent dat je over het algemeen sneller stresst en last hebt van angstgevoelens. Zodra je uit je comfortzone wordt gehaald ben je alert en onwennig. Een dutje is daarom wel het laatste waar je mee bezig bent. Mocht je toch in slaap vallen door het rustgevende geluid van de rijdende auto, dan kan ieder geluidje of hobbeltje ervoor zorgen dat je meteen weer wakker schrikt. 

Lees ook: 4 conclusies die we kunnen trekken na Boer Zoekt Vrouw aflevering 3