Lifestyle / Media
Media

4 conclusies die we kunnen trekken na Boer Zoekt Vrouw aflevering 3

Zondagavond stond volledig in het teken van speeddaten: de vijf overgebleven boeren kregen tien keer maar één moment de kans zichzelf van hun beste kans te laten zien, wat vooral Jaap goed wist te benadrukken. Wij zijn er ook weer even goed voor gaan zitten (met een bakje kruidnoten, not gonna lie) en kunnen ook deze week weer een paar kraakheldere conclusies trekken.

De term ‘botte boer’ is uitgevonden voor Marnix

Bijzonder dominant, niet perse heel grappig en standaard een mes op zak (wtf was dat?!): Marnix ontpopt zich in de derde aflevering van Boer Zoekt Vrouw al als de hork van dit seizoen. Bloemen geven moet je vooral niet van ‘m verwachten en hij wil altijd zijn zin krijgen. En dan als klap op de vuurpijl “close call” zeggen tegen de vrouw die je als laatste door laat gaan. 

Jaap is een soort elpee die bleef hangen

“Joe never get a sekkent tjenz for a furst impresjun.” en “Ben je zenuwachtig? Ik ben in elk geval tien keer zenuwachtiger dan jij.” Het repertoire van Jaap bleek niet eindeloos.

Gaby was de verrassing van aflevering 3

Totaal niet verwacht dat ze door zou gaan, slaakte Gaby een blije kreet toen Jaap als eerste haar naam noemde. Deze ongepolijste en pure blijheid is één van de zoetste momenten uit aflevering drie. Dat heel Twitter zich inmiddels weer ontpopt als een zure pesthel, dat laten we liever achterwege. Zelfs Aafke Romeijn, beroepsmoraalridder, verlaagde zich tot dit niveau. Jammer.

Steffi vond elke brief de mooiste

Steffi zag dat de ‘jij hebt de mooiste brief geschreven’-tactiek werkte en paste dit op elke daaropvolgende krul.. eeehhh knul toe. Geeft niet hoor Steffi, je was verder de beste speeddater van het stel. Flirten, grapjes, gewoon eerlijk durven zijn én leuk kunnen reageren als je een welkomstbord in paardenhoeven als cadeautje krijgt. Knap. Wij zeggen: pluimpje voor Steffi!

Lees ook: 6 conclusies die we kunnen trekken na Boer Zoekt Vrouw aflevering 2

Beeld: KRO-NCRV/Linelle Deunk