6 conclusies die we kunnen trekken na Boer Zoekt Vrouw aflevering 2

Media door Michelle Bakker

Gisteren ging er een kleine confettikanon in onze huiskamer af: Boer Zoekt Vrouw is weer officieel begonnen! Het is alweer het tiende seizoen van de moeder aller slomotelevisie. In de aflevering van gisteren, officieel de tweede aflevering, croste Yvon stad en land af om gewillige liefdesbrieven in grote (en soms wat minder grote) getale af te leveren bij de deelnemers. Zes klip-en-klare conclusies die we na deze aflevering kunnen trekken. 

1. Marnix is er eentje om in de gaten te houden

Zeker als je een paard in je stal hebt staan is het opletten geblazen, want voor je het weet ligt het beest in zorgvuldig gesneden reepjes op z’n brood. De 40-jarige paardenfokker is dol op de edele dieren, maar het liefst wel als ze op z’n bordje eindigen. Dat er maar liefst zeven paardenmeisjes tussen de tien uitverkorene zaten, stemt ons dan ook allerminst gerust… 

2. Remco is af

Bronstige Remco z’n pen begon al te steigeren toen hij hoorde dat hij meedeed met Boer Zoekt Vrouw, en dus kon hij het niet laten alvorens de selectie begon een paar dames aan te moedigen een brief naar het progamma te schrijven. Niet eerlijk tegenover de andere potentiële boerinnen-in-spé, zo oordeelde Yvon terecht, en zo kregen we tijdens deze aflevering de mededeling dat Remco eruit gestierd is.  

3. Geitenkaas voor een geitenboerin is geen onwijs topidee

Stuur je wijn naar een wijnteler? Of een boeket naar een bloemenwinkel? Precies.

4. Steffi is een babe in disguise

Boerin Michelle ging er dan misschien met alle brieven-shine vandoor (ze ontving er bijna 400), maar Steffi, met 49 een beduidend aantal minder brieven, is dé ruwe babe in disguise. Zelf heeft ze dit absoluut nog niet door (“Ik dacht dat het helemaal niks zou worden”), maar wij hebben het allang gezien: Steffie is een prachtvrouw, met die grote kijkers van d’r. 

5. Wilfred gaat dus nooit naar Griekenland

In een mislukte poging Wilfred over de streep te trekken, bracht één van zijn dates een fles Ouzo mee. “Een traditioneel drankje uit Griekenland”, zo werd uitgelegd. No shit, zou je denken, maar Wilfred leek hiermee toch echt iets nieuws te leren. In Griekenland is hij namelijk nog nooit geweest. Maar heel misschien staat het op zijn lijstje. Nou, dan weet je ook dat een slok van de meegebrachte Ouzo het dichtste bij Griekenland is waar Wilfred ooit zal komen. 

6. Jan kan er wat van

61 jaar en dan kneitergaar zijn van de kermis: Jan, die kan er wat van. Hij mag dan bijna de pensioenwaardige leeftijd hebben bereikt, maar Jan zuipt waarschijnlijk al z'n boerencollega's onder tafel. Met z’n schorre stem. Als dat geen gezellig pensioen wordt met die man, dan weten wij het ook niet meer.

Lees ook: Weinig verhullende foto van Roxeanne Hazes met zoontje maakt de tongen los

Beeld: KRO-NCRV/Linelle Deunk