OMG: Dierentuin verft zwarte strepen op ezels zodat ze op zebra's lijken

De maatschappij door Ze.nl

Wat doe je als je je als dierentuin geen zebra kunt veroorloven? De oplossing is toch vrij simpel, moet een dierentuin in Caïro gedacht hebben. Toen bezoekers met een zebra op de foto wilden, kwamen zij erachter dat het helemaal geen zebra was. De dierentuin had een witte ezel met zwarte verf beschilderd...

Lik verf

Toch houdt de eigenaar stug vol dat het hier wel degelijk om echte zebra's gaat. Experts oordelen echter heel anders: dit zijn ezels met een flinke lik verf. Eén van de bezoekers, Mahmoud Sarhan, wilde een foto maken van de zebra. Toen hij dichterbij kwam, rende het dier niet weg. Dat vond hij al vreemd, zebra's zijn namelijk vrij schuwe dieren. Toen vielen hem de strepen op: een paar strepen leken compleet 'uitgelopen'. 

Niet de eerste keer

Meerdere dierenartsen zeggen inmiddels dat het hier om een ezel gaat, maar de eigenaar blijft volhouden dat het toch echt een zebra is. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn. In Gaza werden er ooit al ezels als zebra's beschilderd nadat echte zebra's een hongersdood waren gestorven. Triest. 

Lees ook: WTF: Blokker en zelfs Intertoys verkopen een 'Gay Pruik'

Bron: Metro.co.uk

Beeld: iStock