Wat is Big Dick Energy? Rihanna en Máxima hebben het wel, maar Wim-Lex en Kanye West weer niet

De maatschappij door Roos

Het internet raakt er niet over uitgepraat: Big Dick Energy. Ja, het bestaat echt en het is de uitstraling van iemand met een grote penis. Eh, pardon? Hoewel het vreselijk plat klinkt, heeft het eigenlijk niets met fysieke kenmerken te maken. Mensen als Barack Obama en Angela Merkel hebben het bijvoorbeeld wel. Maar Mark Rutte en Kanye West weer niet...

Lees ook: Who run the world? Michelle Obama gaat los bij concert van Beyoncé

Aura of swag

Big Dick Energy heeft niets met de grootte van je jongeheer te maken. In plaats daarvan is het een soort aura, een swag die simpelweg wel of niet om je heen hangt. Het is een houding en komt neer op zelfvertrouwen en charisma in combinatie met het talent om anderen zich goed te laten voelen. 

“Het is te vergelijken met wat we tien jaar geleden de x-factor noemden”, legt Roos Vonk, hoogleraar Sociale Psychologie, uit aan NOS. “BDE hangt samen met zelfvertrouwen, charme en testosteron.” En het mooie is: zowel mannen als vrouwen kunnen het hebben. 

Bieber, Beckham en Trump?

Op Twitter wordt hevig gediscussieerd over wie nu wel en wie geen BDE heeft. Tienduizenden Twitteraars zijn het erover eens dat Justin Bieber het wel heeft, maar Justin Timberlake weer niet. Ook Angela Merkel en zowel Michelle als Barack Obama hebben het overduidelijk wél. Maar Kanye West, president Trump en David Beckham weer niet. Volgens de mensen die het oordeel vellen voel je meteen of iemand het heeft - of niet. 

Toch zijn veel mensen het er roerend over eens dat Rihanna de absolute queen van Big Dick Energy is. En daar valt absoluut niets tegenin te brengen.

Nederland

Hoewel BDE gigantisch populair is in het buitenland, zijn we er in ons kikkerlandje en nog wat voorzichtiger mee. Maar hoe zit het eigenlijk met koningin Máxima? Die heeft het duidelijk wel. Maar de koning weer niet. En Mark Rutte? Nee, die ook niet. Daarentegen kunnen Eva Jinek en Anouk zouden het weer wel kunnen hebben, als het aan hoogleraar Roos Vonk ligt.

Wat niet is kan nog komen?

Kun je het jezelf aanleren, die Big Dick Energy? Volgens Roos Vonk helaas niet: "Neem bijvoorbeeld van die cursussen die zogenaamde versiercoaches geven. Die proberen mannen of vrouwen trucjes te leren die hen succes moeten brengen op de datingmarkt. Ik geloof daar niet in.” 

Hoe je op een ander overkomt, heeft volgens haar namelijk vrij weinig te maken met een aangeleerde handdruk of gespeeld zelfvertrouwen. "Dat zit 'm in de meest kleine dingen: de stand van de wenkbrauwen, de grootte van je pupillen; het kan van alles zijn. Als je één ding traint zien mensen toch aan andere subtiele dingen dat er iets niet klopt", aldus de hoogleraar.

Kortom: je hebt ’t of je hebt ’t niet. 

Lees ook: Er is een seks-manoeuvre naar Kanye West vernoemd en wij hadden het niet beter kunnen bedenken

Bron: NOS, Beeld: Charles Deluvio via Unsplash