Elena (25) is verliefd op een 65-jarige seriemoordenaar: 'Ik ben niet bang voor hem'

Psyche & spiritualiteit door Laura

Het was liefde op het eerste gezicht toen Elena de 65-jarige Sergey Tkach zag. Dat hij levenslang in de gevangenis zit voor de moord op 37 vrouwen doet haar niets. "Toen ik een  interview met hem zag, voelde ik me meteen aangetrokken. Ik wilde een gesprek, ik wilde hem beter leren kennen."

trouwen met seriemoordenaar

Lees ook: Rosie (32) is aseksueel: 'Ik ben een hopeloze romanticus'

Trouwen met een seriemoordenaar

De 25-jarige Elena zag Sergey voor het eerst op televisie en was gelijk tot over haar oren verliefd, vertelt ze in de documentaire ‘Inside The World’s Toughest Prisons’ die nu op Netflix te zien is. Ze raakte compleet geobsedeerd door de moordenaar. Ze stuurde hem geparfumeerde brieven en bezocht hem in de gevangenis in Oekraïne. De vonk sloeg over en al gauw volgde een huwelijk tussen de twee. 

Meer dan 100 vrouwen vermoord

Een honeymoon zat er niet in, want Sergey heeft levenslange celstraf gekregen voor 37 moorden op vrouwen en meisjes. Nadat hij hen gewurgd had, vergreep hij zich meestal aan hun lijk. Zijn jongste slachtoffer was 18 jaar. Zelf beweerde hij dat hij in werkelijkheid meer dan honderd vrouwen heeft omgebracht. Elena gelooft overigens niet dat 'haar' Sergey zoveel vrouwen heeft vermoord: "Natuurlijk ben ik niet bang voor hem. Ik geloof trouwens niet dat hij meer dan honderd mensen vermoord heeft, volgens mij zijn het er veel minder.'

seriemoordenaar

Onschuldigen achter de tralies

De Rus wist weg te komen met zijn gruwelijke daden, omdat hij als oud-agent precies wist hoe hij zijn sporen kon wissen. Door zijn acties belandden vijftien onschuldige mannen achter de tralies. Eén van hen zou zelfs zelfmoord hebben gepleegd.

Zwanger

Na het huwelijk wilde Elena niets liever dan een kind van Sergey, die al vier kinderen uit vorige huwelijken had. Negentien maanden na het ja-woord werd hun dochter Elizaveta geboren. "Toen bleek dat ik zwanger was, voelde ik me ontzettend gelukkig. We wilden die baby allebei zo graag. Elizaveta is in Rusland geboren, jammer genoeg verbieden de autoriteiten dat ik haar meeneem naar Oekraïne.” 

Logeren bij haar man

Elena ziet haar man en de vader van haar kind om de twee maanden. Opgesloten in een appartement mag ze drie dagen bij hem logeren. Hoewel de keukenmessen gewoon in de la liggen, is ze nooit bang. "Natuurlijk zou ik niet willen dat mij zoiets overkomt. Wie aan mijn familie komt, zal er niet goed van zijn. Maar ik heb niets misdaan."

verliefd

Extreme jaloezie

Filmen in het appartement mocht documentairemaker Raphael Rowe alleen onder strikte voorwaarden van Elena. Zo mocht de cameracrew alleen uit mannen bestaan. "Een vrouw was niet welkom, niemand anders mag een oogje op hem krijgen", vertelt Raphael. "Ze domineerde ook het gesprek en leek bijzonder hard te genieten van de aandacht die hij haar gaf. Vreemd allemaal. Waarom mag iemand die zo’n vreselijke misdaden gepleegd heeft twee nachten en drie dagen opgesloten blijven bij een dame? Misschien komt ze er op een dag niet meer levend uit. Natuurlijk heb ik die vraag ook gesteld. ‘Dat is nu eenmaal de wet’, luidde het antwoord.”

Elena is inderdaad stikjaloers. "Als een van zijn exen me durft benaderen, zal ze niet lang meer leven", vertelt ze. "Ik sta niet toe dat een vrouw in zijn buurt komt, ik ben heel jaloers ingesteld. Dames die het goed bedoelen, zijn bang voor hem. Prima, dat betekent dat ik minder competitie heb."

Geen spijt

In de docu is te zien hoe Sergey helemaal opleeft dankzij het bezoekje van zijn vrouw. "We kunnen elkaar nu als een vrij koppel knuffelen en kussen". Toch heeft hij absoluut geen spijt van zijn daden. "Vrouwen zijn de schuld van alles", zei hij toen hij weer alleen achter slot en grendel zat.

Elena probeert met man en macht om haar geliefde uit de cel te krijgen. "Hij zal ooit vrijkomen. Zijn leeftijd, zijn gezondheid en de aanwezigheid van kinderen spelen in zijn voordeel. Ik hou van hem. Ik ben er zeker van dat alles uiteindelijk goed zal komen. Hij is onschadelijk geworden, ik ben nu de gevaarlijke."

Lees ook: Heidi (24) verkleedt zich in haar vrije tijd als baby: 'Het is geen fetisj'

Bron: HLN / Beeld: Netflix, iStock