Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tilburgse kermis 2018: wat is er allemaal te doen?

Reageer 0

De Tilburgse kermis 2018 staat weer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: tien dagen vol feestgedruis, spetterende attracties en kermisgekte. Volgens de kermiswethouder schittert ook dit jaar de Tilburgse kermis 2018 weer als vanouds met oude vertrouwde, maar ook nieuwe attracties op het programma. Zet 'm in je agenda, want dit jaar vindt de 10-daagse feestgekte plaats van vrijdag 20 tot zondag 29 juli.

Lees ook: Linnéa (27) leeft als een kat in Zweden: 'Mijn vriend is ook mijn baasje'

Tilburgse kermis 2018

Voor het vijfde jaar op een rij is Erik de Ridder de kermiswethouder van de Tilburgse kermis. 2018 belooft volgens hem weer een knotsgekke editie te worden: “In 2018 spettert de Tilburgse zomerkermis als vanouds. En trouw aan de visie op de kermis van de toekomst."

Wat kunnen we allemaal verwachten dit jaar? De Ridder: "Er zijn een aantal dingen nieuw dit jaar, zoals een roze opblaaskerk waar je kunt trouwen, overnachten op het kermisterrein in een Space Bubble, een treintje dat rondrijdt en de kermisrun zoals eerder gepresenteerd. Het is echt weer allemaal te gek dit jaar." Kortom, de belevenis rondom de Tilburgse kermis wordt elk jaar weer uitgebreid. 

Bereikbaarheid Tilburgse kermis 2018:

Je kunt de Tilburgse kermis 2018 gemakkelijk met de fiets bereiken en deze stallen in een van de bewaakte fietsenstallingen. Ook kun je met de auto, maar bedenk wel dat er een aantal omleidingen zullen zijn in verband met het feestgedruis in de binnenstad. Ook kun je de stad makkelijk met het openbaar vervoer bereiken, waarbij je het laatste stukje kunt wandelen. Tot slot kun je de feestgekte zelfs met de boot bereiken! Alle informatie over vervoer lees je hier.

Programma Tilburgse kermis 2018:

Tijdens de Tilburgse kermis 2018 is het één groot feest in de stad. Met meer dan 200 attracties die samen een lint van 3 kilometer vormen kunnen kermisliefhebbers hun hart ophalen. Hoewel er teveel te doen is om op te noemen, zijn dit een aantal hoogtepunten op een rijtje:

Roze maandag: Roze Maandag is de roze feestdag tijdens de kermisweek en sinds jaar en dag een begrip in kermisvierend Nederland. Maar dat niet alleen: het is ook dé kermisdag voor homo’s. De dag valt op 23 juli en je wil 'm absoluut niet missen. Hier lees je wat er allemaal te doen is op deze dag. 

Space Bubble: Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om in een slaapbubble te slapen op het kermisterrein. Rollend naar je bubble in en vervolgens samen romantisch sterren kijken door het doorzichtige plafond. Kan niet beter, toch? Lees hier meer over de slaapbubble.

Roze opblaaskerk: Ook nieuw dit jaar is de reusachtige roze opblaaskerk waar je, jawel, kunt trouwen! Voor het neppie dan natuurlijk. Maar toch, hoe leuk is dat. Tijdens de aftrap van de Tilburgse kermis 2018 werd de opblaaskerk al gepresenteerd en dit viel direct goed in de smaak onder de bezoekers. Dat belooft flinke rijen voor de kerk.

Blauwe Zondag: Naast Roze Maandag, is er tijdens de Tilburgse kermis 2018 ook een Blauwe Zondag. Op deze dag draait de kermis prikkelarm, om rekening te gehouden met mensen met autisme, epilepsie en niet aangeboren hersenletsel. Deze mensen krijgen op een normale kermis soms teveel prikkels en speciaal daarom draait de kermis op 22 juli tussen 12:00 en 14:00 uur zonder geluid en met de lichten gedimd.

Kindermiddag: Woensdag 28 juli staat de Tilburgse kermis 2018 compleet in het teken van de Kindermiddag. Van 13:00 tot 18:00 kunnen kinderen helemaal los tijdens de Kermisspeurtocht of hun ogen uitkijken bij het Openluchtcircus en de Theaterkermis. 

Wil je een uitgebreid overzicht van wat er allemaal te doen is? Klik dan hier om het hele programma te bekijken. 

Lees ook: Wat is er allemaal te doen op Roze Maandag?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen