Roze Maandag: Wat is er allemaal te doen?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Roze Maandag, de roze feestdag tijdens de kermisweek in Tilburg, is sinds jaar en dag een begrip in kermisvierend Nederland. Maar dat niet alleen: het is ook dé kermisdag voor homo’s. Maar wat is er precies te doen tijdens Roze Maandag en is het de moeite om ervoor af te reizen naar Tilburg? Wij zetten het voor je op een rijtje. Dit jaar valt Roze Maandag op 23 juli 2018.

Roze maandag

Wat is Roze Maandag?

Allereerst misschien handig om uit te leggen wat Roze Maandag precies is. Het evenement is ontstaan doordat de maandag van de Tilburgse kermis altijd het slechtst werd bezocht: het was een tamelijk rustige dag in een hectische kermisweek. In 1990 werd officieus besloten er een nichtenavond van te maken, en de Roze Maandag was geboren. 

Roze Maandag Express

Hoe leuk: tot een aantal jaar geleden werd er een Roze Maandag Express ingezet, oftewel een NS trein voor bezoekers uit Den Bosch, Amsterdam en Utrecht. Helaas bracht dit te weinig geld op om de kosten hiervoor te dekken en was de organisatie genoodzaakt om hier na 2015 mee te stoppen. De Roze Maandag Express rijdt dus niet meer!

Wat is er te doen tijdens Roze Maandag 2018?

Roze Maandag staat altijd bol van de feestjes. Wij zetten ze voor je op een rijtje. De dag start om 12:00 uur met de Roze Karavaan. Dit houdt in dat er een bonte stoet door de stad trekt waarna het grote roze feest losbarst. Overal is gratis entree, tenzij anders aangegeven. Je kunt bijvoorbeeld naar:

STOUT

Locatie: De Korte Heuvel
Tijd: 13:00 - 01:00 uur

Holy Pink

Locatie: De Muzentuin
Tijd: 13:00 - 01:00 uur
18+

Lollipop Outdoor Extravaganza

Locatie: Café De Lollipop
Tijd: 13:00 - 04:00 uur

Disco Snolly

Locatie: Panhuijsenpad

Oranje Goes Pink Outdoor

Locatie: Pieter Vreedeplein
Tijd: 20:00 uur - 01:00 uur

Gin Fizz Outdoor

Locatie: Gin Fizz in de Oranjestraat

Amstel Bierhal

Locatie: Amstel Bierhal
Tijd: 13:00 uur - 01:00 uur

Girls Love DJ’s

Locatie: ’t Taphuys, Piusplein

Daisy D Zire & Friends

Locatie: Stadhuisstraat

Afterparty SideChick

Locatie: Zino
Tijd: 21:00 uur - 06:00 uur
€5,-
18+

Holy After

Locatie: Studio
Tijd: 00:00 uur - 04:00 uur
€9,-
18+