Linnéa (27) leeft als een kat in Zweden: 'Mijn vriend is ook mijn baasje'

Vrije tijd door Roos

Katten zijn helemaal hot. Kattentattoos, kattenmokken, kattenkussentjes - je kunt er niet omheen. Sommige mensen gaan zo ver in hun kattenliefde dat ze er het liefst zélf eentje worden. Zo ook de 27-jarige Linnéa, die dagelijks een paar uur rondkruipt als Nyxiel, een menselijke kat. Linnéa vertelt aan Metro UK : "Ik ben een Maine Coon. Die zijn rustig, trots en verwend."

Lees ook: Noura (19) vermoordde haar man nadat hij haar in gedwongen huwelijk verkrachtte

Kitten play community

Linnéa maakt deel uit van de 'kitten play community', waarbij mensen een aantal uur per dag doorbrengen als kat. Voor Linnéa betekent dat het dragen van kattenoren, rondkruipen op haar knieën, communiceren met 'miauw' en eten uit bakjes op de grond.  

Daarnaast wordt ze geaaid en geknuffeld door haar baasje, die tevens ook haar vriendje is. Linnéa: "Ik heb altijd een kattenpersoonlijkheid gehad, ik ben gewoon een crazy cat lover."

Maine Coon

"Ik kwam terecht op een kitten play op Instagram een paar jaar geleden en begon me in te lezen. Niet veel later kocht ik mijn eigen staart. Hij was zwart met wit." Welk ras Linnéa dan is? "Een Maine Coon. Die zijn rustig en trots, maar ook erg verwend. Dat ben ik ook."

Linnéa ziet de kitten play als een vorm van ontspanning en haar zinnen verzetten. Het helpt haar om te ontsnappen aan de dagelijkse stress die het volwassen leven met zich mee brengt.

"Ik vind het heerlijk om een kat te spelen, zodat ik me niet bezig hoef te houden met de dagelijkse sores en mijn gedachte kan verzetten. Ik hoef er alleen te zijn voor mijn baasje, terwijl ik tegen hem aan lig en aandacht krijg." 

Lees ook: Rilana (42) leeft als heks in Twente: ‘Ik heb dreadlocks en loop het liefst op blote voeten’

Vriendje en baasje

"Ik heb een vriendje die ook mijn baasje is. We wonen samen en het kattenspel is deel van ons dagelijks leven. Ook zonder attributen en gadgets. Soms voel ik me een kat en wil ik gewoon tegen hem aankruipen en aangehaald worden. En soms wil ik spelen, zoals bijten en krabben."

"Soms spelen we een hele dag met elkaar als ik mijn outfit aan heb. Ik mag dan niet in mensentaal spreken en eet mijn eten uit bakjes. Ook kruip ik op handen en knieën door het huis."

Seks als kat

Maar dat niet alleen, want het kattenspel wordt ook meegenomen naar de slaapkamer. "Voor ons is het net als voorspel. Het heeft niet altijd met seks te maken, maar wanneer dat wel het geval is, dan ben ik speels en ondeugend tijdens de seks."

Haar beste vrienden weten ervan en als anderen ernaar vragen schaamt ze zich niet. "Ik woon in een klein dorpje in Zweden en mensen staren me al aan omdat ik ben geadopteerd uit Thailand. Ik krijg wel eens scheve blikken als ik in mijn kattenoutfit naar buiten ga met mijn baasje, maar het enige waar ik dan mee bezig ben is hem trots maken."

Bron: Metro UK, Beeld: iStock

Lees ook: Blogger Leanne woont al een jaar naakt in de jungle