MIND organiseert Last Man Standing voor jongeren met psychische problemen

Psyche & spiritualiteit door Roos

Zaterdag 23 juni (morgen!) organiseert MIND voor de tweede keer het event Last Man Standing. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de (te) lange wachtrijen voor jongeren met psychische problemen. Het doel is om jongeren het gevoel te geven dat ze gewoon kunnen praten over hun problemen, zodat ernstige psychische problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden. 

Psychische problemen voorkomen

MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen ze door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. Met het event Last Man Standing proberen ze zoveel mogelijk aandacht genereren voor psychische problemen bij jongeren. Wanneer jongeren het gevoel hebben dat ze hun problemen bespreekbaar kunnen maken, kunnen ze in een vroeg stadium al geholpen worden, zodat ze niet eens in de ggz terecht hoeven te komen.

Op een paal

150 mensen – waaronder mensen met psychische problemen, hun naasten, maar ook 10 psychiaters en diverse BN'ers - zullen gedurende het event proberen zo lang mogelijk op een paal te staan in het Markermeer in Schellinkhout, om mensen een hart onder de riem steken die ervaring met psychische problemen hebben, of nog gaan krijgen. Onder meer zangeres Sylvia Aimee (tevens het gezicht van Last Man Standing en ervaringsdeskundige eetstoornis), presentator, acteur en zanger Jasper Demollin (tevens ambassadeur en presentator van het event) DJ Barry Paf, Expeditie Robinson-deelnemer Imke Wieffer en acteur Davy Eduard King doen mee.

Het event vindt zaterdag 23 juni om 11:30 plaats aan het Markermeer bij Schellinkhout. Meer weten? Ga naar www.lastmanstanding.nl

Lees ook: Bouwke (36) heeft borderline: 'Het crazy bitch-imago klopt niet'