Ik heb ook wel eens geen zin - Sexpert Luna

Liefde door Sexpert Luna

Seksspeeltjes testen van beroep? Luna doet het al zeventien jaar en kan zichzelf met recht expert noemen op het gebied van sex(toys). Wekelijks deelt ze haar leukste en gekste ervaringen op Ze.nl. Met deze week: een sekstoys tester heeft ook wel eens geen zin.

Niet alleen leuk, lekker en lachen

Iedereen klaagt wel eens over zijn baan. Al klinkt het testen van seksspeeltjes als een droombaan, toch is het uiteindelijk gewoon een baan, net als elke andere baan. Het is een bijzondere baan, dat wel, maar ik zal je even uit de droom helpen dat het alleen maar leuk, lekker en lachen is. Want dat is het heel vaak dus niet. 

Als mensen vragen wat ik doe, dan zeg ik altijd eerlijk dat ik sekstoys test. De reactie is dan vaak iets van; wow, dat is gaaf! Masturberen en er geld mee verdienen, zou ik ook wel willen! Als ik vibrators zou testen voor geld, nou, dan zou ik de hele dag in bed liggen! En ik snap die reactie, maar mijn baan houdt meer in dan alleen het testen van toys. Het testen alleen, dat is in principe het leukste onderdeel van mijn werk. En daar kun je in vijf minuten mee klaar zijn, zeker als het een slecht speeltje is. Meestal test ik een toy wel wat vaker en wat uitgebreider, dus het echte testen duurt maximaal twee uur. 

Daarna begint eigenlijk pas het échte werk en dat bestaat uit het beschrijven van de sekstoy en het schrijven van de review. En daar kan ik wel een dag per toy mee bezig zijn. Want een seksspeeltje  testen, dat kan iedereen, maar een beschrijving geven die naast accuraat ook nog eens duidelijk, goed leesbaar, in correct Nederlands en in een vlotte, gezellige stijl is geschreven, dat kan niet iedereen. En misschien zouden de meeste mensen nog wel zin hebben  om een leuk verhaal over één toy te schrijven, probeer dat maar eens voor duizend verschillende toys! 

Seksleven náást de speeltjes

Naast het schrijven van een review krijg ik ook dagelijks mailtjes van mannen en vrouwen die om advies vragen. Ik moet contacten bijhouden in de sekstoy-branche, ik ben altijd op zoek naar de nieuwste toys, ik moet weten wat er speelt in sekstoyland, ik moet foto's maken die ik bij m'n reviews plaats, ik moet een Instagram-account bijhouden, maar, en dat is misschien wel het allerbelangrijkste, ik moet en wil ook nog een normaal seksleven hebben náást m'n sekstoy-test-leven!
Want hoewel het misschien heel leuk klinkt dat je altijd de nieuwste seksspeeltjes in huis hebt om te gebruiken en te testen vind ik het ook heel belangrijk en lekker om nog gewoon te vrijen met mijn vriend. Dus zonder seksspeeltjes die ik nog getest moet hebben. Gewoon met hem. 

Geen zin in sekstoys testen

Misschien ligt mijn libido ietsje hoger dan gemiddeld, maar uiteindelijk ben ik ook maar gewoon een vrouw en uiteindelijk heb ik, net als iedere andere vrouw, wel eens geen zin. Dan heb ik geen zin in seks en geen zin in het testen van sekstoys. Dan moet ik nog honderd andere dingen gedaan hebben, waaronder de was, de afwas, de vloer, de hond moet worden uitgelaten, de kattenbak moet eigenlijk schoon en naast mijn baan als sekstoy-tester heb ik nog twee andere bedrijfjes die om aandacht vragen. Al die andere dingen gaan dan voor.

De moraal van mijn verhaal: als je een seksspeeltje móét testen, dan is het vaak dus helemaal niet zo leuk als het klinkt, zeker als het om slechte of middelmatige toys gaat. En net zoals dat je soms tijd en zin moet maken om met je partner te vrijen, moet ik ook tijd en zin maken om sekstoys te testen en daar ontbreekt het me soms aan. Dus hoewel ik echt een hele toffe baan heb, zijn er genoeg dingen waar ik tegenop zie, geen zin in heb of tegenaan loop. En hier kan ik dan heerlijk over zeuren en zeiken, net als bij een 'normale' baan. 

 

Eerder schreef Luna ook: 
Een stotende vibrator: superhit of no go? - Sexpert Luna
Help! Mijn vriend wil sekstoys gebruiken en ik niet 
Hoe ik een full body orgasme kreeg van dit seksspeeltje 
Dit is het allerslechtste seksspeeltje dat ik ooit heb getest
Kan je clitoris gevoelloos worden van een vibrator?
'Die keer dat ik mijn buttplug kwijtraakte'
Womanizer: de zuigende sekstoy met orgasmegarantie
Help! Mijn vriend wil me niet beffen
Deze vibrator geeft mij interGALActische orgasmes
Hoe kies je je eerste vibrator?
Hoi, ik ben Luna en ik test seksspeeltjes

Wil je meer van Luna lezen? Al zeventien jaar deelt zij alle ins en outs op het gebied van seks en seksspeeltjes via haar website Climaximaal.nl. In haar leven heeft ze al meer dan 1000 seksspeeltjes getest, dus voor advies ben je bij haar aan het juiste adres!