BBQ salade: dit zijn de lekkerste salades voor een zomerdag

Eten door Michelle Habets

Wat worden we toch verwend met die zomerse temperaturen. En dat betekent dat we tot de late uurtjes kunnen genieten van al het heerlijks op de barbecue. Ben je niet zo'n vleeseter of heb je gewoon zin in een gezondere BBQ-variant? Dan hebben we goed nieuws, want wij verzamelden de lekkerste salades voor een zomerse dag.

bbq salade

 
 

Lees ook: BBQ recepten 2018: de lekkerste inspiratie vind je hier

Fruitige BBQ salade

Bij een BBQ salade denken we snel aan tomaat, komkommer en sla. Als je daar geen trek in hebt, kun je ook kiezen voor een fruitsalade. Denk aan een frisse watermeloen-fetasalade of een lekkere fruit-pastasalade. Het niet alleen heerlijk, maar het zit ook nog eens boordevol vitamines.

Vullende BBQ salade

Ben je op zoek naar een gerecht die jouw lege maag vult? Dan hebben wij de perfecte BBQ salade voor je. Een aardappelsalade is namelijk altijd lekker tijdens een barbecue. Je hebt voor deze bbq salade drie kruimige aardappelen, 125 gr hamblokjes, drie theelepels mosterd, drie eetlepes mayonaise, twee eetlepes Griekse yoghurt, twee stengels lente-ui, drie zoetzure augurken, een paar zilveruitjes en een beetje bieslook nodig. Kook om te beginnen de aardappelen in een laagje zout water en laat ze vervolgens afkoelen in koud water. Prak deze samen met de mosterd, mayonaise en Griekse yoghurt. Daarna kun je de gesneden augurken, lenteui en zilveruitjes toevoegen. Voeg als laatste de fijngesneden bieslook en hamblokjes toe. Tadaa: je BBQ salade is klaar. 

Lekker simpel

We begrijpen als geen ander dat je niet altijd zin hebt om je uit te sloven met dit warme weer, maar met een paar simpele stappen kun je ook een fantastische BBQ salade maken. Denk aan een tomaat-mozerella salade met pijnboompitjes en olijven. Deze BBQ salade is makkelijk om te maken en ook nog eens heul lekker.

 

tomato mozzarella πŸ…πŸƒ

Een bericht dat is gedeeld door @ clean_eats_szn op

BBQ bijgerechten

Wil je jouw gasten ook een paar extra gerechten bij de BBQ groenten en salade voorschotelen? Dan kun je ook een paar heerlijke bijgerechten maken. Natuurlijk kun je voor simpel gaan, met stokbrood met kruidenboter of satésaus, maar wat dacht je van een gevulde aardappel of rijstsalade met abrikoos? Eet smakelijk!

Lees ook: De lekkerste sangria voor de zomerdagen maak je zo