Verrassend: Dit vinden we het aantrekkelijkste lichaamsdeel van een man

Relaties door Laura

Zijn ogen, armspieren of toch zijn... liefdesinstrument? Drie keer fout. De natuur heeft het toch anders bepaald. Het mannelijk lichaamsdeel waar heterovrouwen een zwak voor hebben is niet wat je verwacht. 

favoriete lichaamsdeel man

Lees ook: Katy (40) was verslaafd aan seks en liefde: 'Ik voelde me fysiek ziek als mijn berichtjes genegeerd werden'

Breder is niet beter

Het klinkt een beetje bot, maar vrouwen zouden zo 'geprogrammeerd' zijn dat ze 'gezonde' mannen uitkiezen. De belangrijkste eis is niet: hoe breder de schouders, hoe fijner de vent. Nee, het gaat allemaal om de proportie van zijn lichaam. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke blad Royal Society Open Science.

Voor het onderzoek werden de lichamen en proporties van 9.000 militairen opgemeten. Daarna werd er digitaal het gemiddelde lichaam nagemaakt. De onderzoekers zijn toen de proporties gaan spelen. Langere armen hier, kortere benen daar. De verschillende bewerkte beelden werden toen getoond aan zo'n honderd heterovrouwen. 

Proporties

Wat bleek nou... De ogen, knieën, borst of armen deden de vrouwen vrij weinig, zolang de proporties van de man niet in orde waren. Vooral de benen deden het hart van de vrouwen sneller slaan. Met name wanneer ze bijna even lang waren als de helft van zijn lichaam. In proportie dus.

Evolutionair gezien klopt deze theorie ook. Mensen met gezondheidsproblemen zoals hartkwalen, een hoge bloeddruk en diabetes type 2 hebben vaak kortere benen. Blijkbaar hebben we dit onbewust door en zien we hen als minder geschikte partners.

In real life doen natuurlijk een tal van andere dingen toe, persoonlijkheid om maar wat te noemen...

via GIPHY

Lees ook: Help! Mijn vriend wil sekstoys gebruiken en ik niet - Sexpert Luna