Momenten waarop hij te egoïstisch bezig is

Relaties door Sabine
Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken, soms lijkt dat wel het motto van jouw vriend te zijn. Natuurlijk snap je dat hij ook eens voor zichzelf wil kiezen, maar hij moet ook aan jou denken. Op deze momenten is hij te egoïstisch bezig. 
 
Zo nu en dan willen we allemaal liever voor onszelf kiezen dan voor een ander. Maar zo werkt het natuurlijk niet. In een erg leuke wereld zouden we dan niet leven. Daarom doen we zo af en toe wat voor een ander ook al hebben we er effe niet zo’n zin in. Je vriend zou jouw voorbeeld wel mogen volgen. Op deze momenten is hij bijvoorbeeld een tikkeltje te zelfzuchtig bezig. 
 
Hij zegt afspraken met jou zo af voor zijn vrienden
Zodra hij zijn zin begint met een aarzelende ‘Lieverd….’, weet je hoe laat het is. Bingo, hij wil jullie dateavond verschuiven omdat zijn vrienden graag met ‘m naar de kroeg willen. Maar zodra jij voorstelt om iets leuks te doen wanneer hij al heeft afgesproken met vrienden, denkt hij er niet over na om af te zeggen. 

 
Hij ploft als een zeester neer na de seks
En laat jou dan nog half hitsig links liggen. Jij weet dat mannen vaak eerder komen dan vrouwen. Dat is oké. Maar dat betekent niet dat hij jou niet meer hoeft te plezieren wanneer hij zijn vieze witte plakkerige goedje heeft geloosd. Joehoe, wij zijn er ook nog!  
 
Hij pakt altijd het laatste van iets 
Als hij een keertje het laatste pakt, is dat niet erg natuurlijk, maar dat American Chocolate Chip Cookie lus jij ook wel! Het zou toch leuk zijn als hij een keertje vraagt of jij het laatste koekje wilt. 
 
Hij praat de hele tijd over zichzelf 
Als er een onderwerp is waar meneer het graag over heeft, is dat wel over zichzelf. En dat gebabbel van hem over zichzelf, gaat best wel lang door. Wanneer jij er dan eindelijk tussenkomt en iets over jezelf vertelt, weet hij dat binnen een mum van tijd op zichzelf te betrekken. 
 
Hij geeft alleen dingen met de verwachting dat hij dan ook iets terugkrijgt 
Wanneer jij denkt dat hij je een massage geeft, denk je dat hij dat doet omdat hij van je houdt en hij weet dat je het fijn vindt. Het valt dan best op je rauwe dak wanneer hij na een paar minuten al stopt en vraagt of je zijn nek ook even wilt masseren. Het lijkt misschien wat kleins, maar als hij dat elke keer doet, is dat nou niet bepaald leuk. 

 
Hij zegt makkelijk nee tegen jou, maar wordt boos als jij een keer nee zegt
Stel jij een keer voor om samen buiten de deur te lunchen, zegt hij meteen nee zonder er überhaupt over na te hebben gedacht. Wanneer jij daarentegen een keertje nee tegen hem zegt, vindt hij meteen dat je niet zo ongezellig moet doen. 
 
Hij let heel erg op zijn geld als iets voor iemand anders is 
Voor zichzelf houdt hij zonder blikken of blozen zijn pinpas voor het apparaat als hij 90 euro moet betalen voor die smartwatch die hij volgens jou helemaal niet nodig heeft. Maar zodra jullie dan een terrasje gaan pakken aan het einde van de shopmiddag, wil hij dat de lunch tot op de laatste eurocent verdeelt wordt.

In welke dingen vind jij je vriend iets te egoïstisch?