Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Wat?! Arts ontdekt verdacht knobbeltje bij vrouw en informeert haar via Facebook

Bij sommige beroepen kun je het simpelweg niet voorkomen dat je je werk af en toe mee naar huis neemt. Dit overkwam ook de Amerikaanse arts Erich Voigt. Hij zat in zijn vrije tijd rustig televisie te kijken, toen hij een verdacht plekje spotte in de hals van één van de deelnemers in de serie. Hij vertrouwde het niet en besloot haar te informeren, maar de manier waarop zal je verbazen.

Lees ook: Muggenbult? Met deze simpele tip is de jeuk in een paar minuten weg

Verdacht bobbeltje

De arts vond het bobbeltje in de nek van de vrouw zo verdacht dat hij besloot actie te ondernemen. Maar in plaats van een bericht te sturen naar de productie van het programma, filmde hij zijn televisiescherm en zette het op Facebook. In de hoop dat het uiteindelijk bij de kandidaat terecht zou komen. 

En dat is hem nog gelukt ook. Twee weken na het Facebookbericht kwam de video bij de vrouw terecht. Het bleek om de 32-jarige Nicole McGuinness te gaan.  “De bobbel ter hoogte van haar keel leek asymmetrisch”, vertelde de arts aan The New York Post. “Het leek wel een gezwel.”

Schildklierkanker

Op zijn aanraden bezocht Nicole een dokter, die het gezwel onderzocht. En wat bleek? De arts had gelijk. Het bleek namelijk schildklierkanker te zijn. De vrouw reageert emotioneel: “Het is een wonder dat hij het zag”, vertelt ze aan ABC News. Haar huisarts laat weten dat ze in goede handen is en inmiddels begonnen is met haar behandeling. Omdat ze er op tijd bij was, maakt ze kans om er helemaal bovenop te komen. 

Nicole is de arts ongelofelijk dankbaar: “Ik kan hem niet genoeg bedanken.” Haar deelname aan het programma waarin kandidaten een strandhuis op de kop proberen te tikken, heeft dan ook hoogstwaarschijnlijk haar leven gered.

Lees ook: Katy (40) was verslaafd aan seks en liefde: 'Ik voelde me fysiek ziek als mijn berichtjes genegeerd werden'

Beeld: iStock