Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Effe klaar mee? Je kunt iemand binnenkort muten via Instagram

Jahaaa, nu weten we het wel! Ben je even helemaal klaar met alle spam van die ene vriendin die op vakantie is? Kun je geen Thaise tempel meer zien in je timeline? Goed nieuws, binnenkort kun je die ene vriendin die je normaal gesproken heel graag mag, maar nu gewoon even heel slecht trekt, gewoon muten! En ze zal er niets van merken.

Instagram mute

Lees ook: Naaktfoto doorsturen? Daarvoor moet je binnenkort naar de gevangenis

Mute, bye!

De nieuwe mute-functie van Instagram maakt het mogelijk om berichten te blokkeren, zonder dat je diegene hoeft te ontvolgen. Je krijgt simpelweg geen spam meer in je timeline. Wil je toch graag een foto bekijken? Dan kun je gewoon naar het profiel van diegene om toch even te koekeloeren. En het mooie is: die persoon komt er nooit achter dat jij hem of haar gemute hebt. Bovendien krijg je nog steeds gewoon een melding wanneer diegene jou heeft getagd in een bericht.

Makkelijk terugdraaien

Je bent iemand gewoon even zat. Kan toch gebeuren? Mocht de lucht na enige tijd weer opgeklaard zijn, dan kun je de blokkering gewoon weer opheffen. Vanaf dat moment verschijnen die Thaise tempels gewoon weer op je beeldscherm. Aankomende week wordt de functie gelanceerd in de app. Wie stemt ook voor een mute-functie in het dagelijks leven?

Lees ook: Mysterie houdt het internet bezig: Hoor jij Laurel of Yanny?

Beeld: Pexels, GIPHY