Lifestyle / Media
Media

Instagram vs. reality: deze accounts tonen de realiteit achter ‘perfecte plaatjes’

Inmiddels weten we allemaal wel dat Instagram niet het echte leven is. Er wordt behoorlijk wat geposeerd en gefotoshopt om een ‘Instagram-waardige’ foto te maken. Toch kunnen we, ondanks dat we weten dat het grootste deel op Instagram gewoon in scène gezet is, behoorlijk onzeker worden van al deze beelden. Op Instagram heeft iedereen het een geweldig leven met de leukste feestjes en geen bad hair days. Gelukkig zijn er ook accounts die laten zien dat het leven lang niet zo perfect nog is. En eerlijk gezegd zijn die veel leuker om te volgen.

Unsplash

Lees ook: Onzeker door Instagram? Dit is hoe je er mee omgaat

 

@the_truth_is_not_pretty

Dit account laat zien waar sommige Instagrammers doorheen gaan voor een Insta-waardige foto. Moge het antwoord duidelijk zijn na het zien van dit account: bloed, zweet en tranen. Zo zie je maar weer hoe makkelijk je leven te faken is op social media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SOCIAL MEDIA VS. REALITY | KIM (@the_truth_is_not_pretty) op

@saggysara

Als je een confident boost nodig hebt na het scrollen door je Instagram-feed dan is dit account perfect. Sara staat voor body positivity en laat zien hoe je door simpelweg een andere lichaamshouding aan te nemen een ‘insta-perfect body’ kan hebben. Laat je dus niet misleiden door al die bikinifoto’s. Er is waarschijnlijk wat photoshop en een bijna gebroken rug aan vooraf gegaan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sara Puhto (@saggysara) op

@rianne.meijer

Ondanks dat Rianne haar Instagram vol staat met perfecte foto’s, gooit ze zo nu en dan ook een collage online met hoe deze foto’s zijn gemaakt. En dat ziet er allesbehalve comfortabel uit. Tja, je moet wat overhebben voor het perfecte plaatje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RIANNE MEIJER (@rianne.meijer) op

@geraldinewest_

Ook Geraldine laat op haar account zien dat het leven zeker niet altijd zo perfect is als mensen je willen laten geloven. En daarbij brengen haar foto’s ook nog eens een flinke dosis humor met zich mee. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GERALDINE WEST (@geraldinewest_) op

@chessieking

Ook Chessie windt er geen doekjes om. ‘Breaking up your perfect feed’ is haar motto. Ook zij laat zien wat de kracht van poseren en forceren op een foto kan doen met je lichaam. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) op

@influencersinthewild

Tegenwoordig is iedereen influencer. Je 2-jarige nichtje, je 99-jarige oma en laten we ook je hamster niet vergeten. Ze hebben alles over voor de perfecte candid shot. Het ziet er misschien(!) goed uit op the gram, maar behind the scenes ziet het er toch een stuk triester uit. Het account Influencers in the Wild verzamelt filmpjes waarop influencers zich letterlijk in allerlei rare bochten wringen voor the perfect pic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s just go to the next station (Submitted by @sarah_renee21)

Een bericht gedeeld door Tank Sinatra (@influencersinthewild) op

 

Lees ook: Free the nipple: waarom het naaktbeleid van Instagram zo scheef is