Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Laurel of Yanny: dit is wat er écht wordt gezegd in de viral video

Reageer 0

De halve wereld is sinds gisteren verdeeld in twee kampen: kamp Laurel of kamp Yanny. Een video met geluidsopname ging viral, omdat de ene persoon 'Laurel' hoort en de ander 'Yanny'. Deze mindf*ck houdt ons al de hele tijd bezig en we vragen ons af welke naam er nu daadwerkelijk gezegd wordt in de video. Kortom: welk kamp heeft er gelijk?

laurel of yanny

Lees ook: Livestream: hier kun je de royal wedding van Meghan Markle en prins Harry live bekijken

Yanny of Laurel?

Iedereen was in rep en roer nadat deze video razendsnel het internet overging. Al gauw kwamen er meerdere geluidsexperts met verklaringen. Het blijkt dat vooral jonge mensen 'Yanny' horen, omdat zij de hogere frequenties uit het geluid oppikken. Als je ouder wordt hoor je gemakkelijk de lage tonen en dan kom je bij 'Laurel' uit. Sommigen horen een combinatie van de twee woorden. Ook hangt het af van de kwaliteit van je luidsprekers en de snelheid waarmee het fragment wordt afgespeeld.

Welke naam klopt?

Anyway. Wat wordt er nu in het originele fragment gezegd? De opname is namelijk niet gemanipuleerd of bewerkt, maar heeft per toeval het bovengenoemde effect. De Reddit-gebruiker RolandCamry, die het geluidsfragment als eerste plaatste, weet hoe het zit. Het is afkomstig van Vocabulary.com. Op de website kun je de betekenis van woorden opzoeken en deze voor je laten uitspreken. En ja, hoor.... Het is Laurel!

laurel of yanny

Als je via deze link op het microfoontje klikt, zouden de meeste Yanny'ers nu ook Laurel moeten horen. Toch bestaat de kans nog steeds dat je 'Laurel' niet hoort. Wat een wereld...

Dus kamp Laurel: we mogen een 'oud' gehoor hebben, maar we hebben wel gelijk *wink*.

via GIPHY

Vocabulary.com heeft nu ook het woord 'yanny' toegevoegd: "een woord of zin die het hele internet ten minste 24 uur kan bezig houden". Raad eens wat je krijgt te horen als je op het microfoontje klikt...?

Lees ook: Naaktfoto doorsturen? Daarvoor moet je binnenkort naar de gevangenis

Beeld: Vocabulary.com

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen